Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα diesel βλέπουν την… πλάτη των ηλεκτρικών!

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα diesel βλέπουν την… πλάτη των ηλεκτρικών!

ΝΕΑ

Τα diesel βλέπουν την… πλάτη των ηλεκτρικών!

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση ξεπέρασαν αυτές των diesel.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη των 27 χωρών, τον περασμένο Σεπτέμβριο οι συνδιαστικές ταξινομήσεις των ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών, υβριδικών και «ήπια» υβριδικών οχημάτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις των diesel.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που συμβαίνει αυτό, αφού ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί κάποιος «εναλλακτικός» τρόπος κίνησης να ξεπεράσει σε πωλήσεις είτε τη βενζίνη, είτε το diesel.

Μάλιστα, θυμίζουμε ότι μόλις 5 χρόνια νωρίτερα τα αυτοκίνητα diesel ήταν αυτά που ηγούνταν των πωλήσεων στην Ευρώπη, ενώ πριν από μια δεκαετία αφορούσαν στο 50% των συνολικών ταξινομήσεων.

Advertisement
Advertisement

Barcelona-traffic-jam

Πλέον, με μερίδιο πωλήσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο μόνο 24,8% τα diesel κατετάγησαν στην 3η θέση της προτίμησης του κοινού, πίσω από τη βενζίνη (47% μερίδιο) και τα μοντέλα με κάποια μορφή ηλεκτρικής υποβοήθησης (25%).

Επιπλέον των παραπάνω ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας που, παρότι οι πωλήσεις της βενζίνης και των diesel μειώθηκαν με διψήφια νούμερα ποσοστών συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2019, οι πωλήσεις των EV αυξήθηκαν κατά 139% φθάνοντας στις 327.800 πωλήσεις.

Advertisement

Είναι η πρώτη φορά που τα EV (ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά, υβριδικά και «ήπια» υβριδικά) ξεπέρασαν τις 300.000 μηνιαίες πωλήσεις στις ιστορία της Ευρώπης.

audi e-tron

Advertisement

Ειδικά τώρα για τα υβριδικά (υβριδικά και «ήπια» υβριδικά), και αυτά είδαν το μερίδιό τους να αυξάνεται κατά 124% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2019, αφορώντας επιπλέον στο 53% των πωλήσεων των EV αυτοκινήτων.

Στις εταιρείες, η Tesla τον Σεπτέμβριο ήταν η πιο δημοφιλής στα αμιγώς ηλεκτρικά, με τη Mercedes να πρωτεύει στα plug-in υβριδικά.

Το Tesla Model 3 με 15.702 αυτοκίνητα ήταν το πρώτο ηλεκτρικό του Σεπτεμβρίου, η Toyota Corolla με 15.093 πωλήσεις το πρώτο υβριδικό και η Mercedes A-Class με 4.782 πωλήσεις το πρώτο plug-in υβριδικό.

Advertisement

tesla model 3

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο των Αρχών στα παλαιά ρυπογόνα Euro 4 diesel!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Επιβεβαίωση Newsauto! Διόδια ανάλογα με το ύψος