Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα διαστημικά οχήματα της Lexus

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα διαστημικά οχήματα της Lexus

ΝΕΑ

Τα διαστημικά οχήματα της Lexus

ΝΕΑ

Αν αναρωτιέστε, πως θα είναι τα μελλοντικά σεληνιακά οχήματα, η Lexus έχει μερικές ιδέες, τις οποίες παρουσίασε στο Lunar Design του Document Journal.

Advertisement
Advertisement

 

Το διάστημα ήταν πάντα το επόμενο σύνορο για τους ανθρώπους στη Γη. Η κατάκτηση των πλανητών, ήταν πάντα μία πρόκληση για τους καλύτερους επιστήμονες και διαστημικούς οργανισμούς στον κόσμο και οι μηχανικοί, προτείνουν και δοκιμάζουν μερικές φοβερές ιδέες είτε σε εργαστήρια, είτε σε κανονικές συνθήκες για να μας φέρουν πιο κοντά σε αυτόν τον κόσμο.

Lexus UX 300e EV: Με αυτονομία 300 χλμ

Advertisement
Advertisement

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα διαστημικά λεωφορεία και τα πυραυλοκίνητα οχήματα, με την τεράστια ώθηση τους, είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να βγούμε από την ατμόσφαιρά μας. Βέβαια δεν είναι ακριβώς ο ασφαλέστερος για να γίνει αυτό, δεδομένου ότι (πολύ απλοϊκά) είστε δεμένος σε μια καρέκλα με μια γιγαντιαία δεξαμενή καυσίμων πίσω σας με μια διαδικασία εκτόξευσης που έχει απολύτως μηδενικό περιθώριο για λάθος.

Αυτό θέλει να αλλάξει το Lunar Design του Document Journal. Σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό, του περιοδικού από την Νέα Υόρκη, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να δώσουν στους αναγνώστες του μια ματιά και ιδέες για το πως θα γίνονται  στο μέλλον οι αποστολές αλλά και η οργανωμένη η ζωή στο φεγγάρι. Φυσικά, τα οχήματα αποτελούν τεράστιο κομμάτι της ζωής μας και το ερώτημα: “Πώς θα κινούμαστε στο φεγγάρι;” έχει απαντήσει η Lexus. Οι σχεδιαστές/μηχανικοί της, έχουν δημιουργήσει πολλά και διαφορετικά οχήματα, από hoverbikes, gyrosphere, ακόμη και ένα τεράστιο αστρόπλοιο με χώρους διαβίωσης, καταστρώματα παρατήρησης μηδενικής βαρύτητας και πισίνα. Φυσικά, κάθε σεληνιακό όχημα έχει στοιχεία σχεδιασμού της Lexus ενσωματωμένα στο σχέδιο του και φυσικά το γράμμα L στις περισσότερες από τις επιφάνειες και την μάσκα των οχημάτων.

Το φουτουριστικό Lexus LF-30

Advertisement

Όλα τα παραπάνω είναι, προφανώς, πολύ μακριά από το άμεσο μέλλον, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Lexus έχει μερικές καλές προτάσεις. Ως οπαδός των πιο… γήινων μοντέλων, υπάρχει περίπτωση να δούμε άμεσα το Lunar Racer με ένα V8 5.000 κ.εκ;

Advertisement