Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φουτουριστικό Lexus LF-30

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φουτουριστικό Lexus LF-30

ΝΕΑ

Το φουτουριστικό Lexus LF-30

ΝΕΑ

Πραγματικά εντυπωσιακό το πρωτότυπο της Lexus με τον κωδικό LF-30, το οποίο είναι φυσικά ηλεκτρικό και εμφανίζει αρκετές τεχνολογικές αλλά και σχεδιαστικές καινοτομίες.

Advertisement
Advertisement

 

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τόκιο, η Lexus παρουσιάζει φέτος το εξωτικό ηλεκτρικό πρωτότυπο LF-30. Η Ιαπωνική εταιρεία, με το συγκεκριμένο πρωτότυπο, δείχνει το όραμά της για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκτός αυτού, το LF-30 αποτελεί προάγγελο χρήσης πολύ υψηλής τεχνολογίας, μια και είναι το πρώτο που παρουσιάζεται από μεγάλο κατασκευαστή και διαθέτει ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους στους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική απόδοση της ισχύος των 4 ηλεκτροκινητήρων, φτάνει τους 536 ίππους. Το νούμερο μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό, είναι όμως ακόμα πιο σημαντικό το ότι με τη διαμόρφωση αυτή στην κατανομή των κινητήρων, το μοντέλο «υπόσχεται» ανώτερα οδηγικά χαρακτηριστικά. Αναδεικνύεται σε ρυθμιστικό παράγοντα και η τεχνολογία Lexus Advanced Posture Control, καθώς με τη χρήση αυτού του συστήματος η απόδοση των κινητήρων ρυθμίζεται ανάλογα με τον οδηγό.

Advertisement

Επιπλέον, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζει η ύπαρξη ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό, είναι και το ότι το αυτοκίνητο μπορεί να είναι τετρακίνητο ή δικήνητο, με μετάδοση στους εμπρός ή στους πίσω τροχούς, ανάλογα με το επιλεγμένο από τον οδηγό πρόγραμμα. Με το LF-30, η Lexus περνάει στην επόμενη «πίστα» των ηλεκτρικών, προτείνοντας την κατάργηση της φόρτισης με καλώδιο, με την ενσωμάτωση στο μοντέλο της τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης.

Advertisement

Πέραν του φουτουριστικού σχεδιασμού του αμαξώματος, ξεχωριστή εντύπωση προκαλεί η σχεδίαση της καμπίνας. Οδηγός και συνοδηγός, κάθονται έχουν στη διάθεσή τους καθίσματα που παραπέμπουν σε πρώτη θέση αεροπλάνου. Τα καθίσματα έχουν ενσωματωμένους «μύες» με τους οποίους προσαρμόζονται ως σχήμα και σκληρότητα, στον εκάστοτε επιβάτη/ οδηγό. Η συνεργασία της Lexus με τη Mark Levinson, συνεχίζεται και αυτό υπογραμμίζεται με την παρουσία της εταιρείας που υπογράφει το σύστημα infotainment.

 

Advertisement