Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΣΟΚ: Με αυτά τα αυτοκίνητα θα γίνουμε αλκοολικοί…

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΣΟΚ: Με αυτά τα αυτοκίνητα θα γίνουμε αλκοολικοί…

ΝΕΑ

ΣΟΚ: Με αυτά τα αυτοκίνητα θα γίνουμε αλκοολικοί…

ΝΕΑ

Δραματική αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ από τους επιβάτες αναμένεται να επιφέρει η χρήση αυτόνομων οχημάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Πανεπιστημίου στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Παρότι λοιπόν η αυτόνομη οδήγηση θα βάλει τέλος στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (αφού ουσιαστικά οδηγός δεν θα υφίσταται), έρευνα του Πανεπιστημίου του Περθ στην Αυστραλία αποκαλύπτει ότι οι επιβάτες θα πίνουν σαφέστατα περισσότερο μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.334 άτομα, το 49% εξ αυτών δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν άφοβα πλέον το αυτόνομο αυτοκίνητό τους μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ το 37% δήλωσαν επιπλέον ότι θα πιουν περισσότερο από το κανονικό εάν μετά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα αυτόνομο όχημα.

Η έρευνα απέδειξε επίσης ότι οι νεότεροι στην ηλικία και αυτοί που πίνουν αλκοόλ πιο συχνά, θα προτιμήσουν τη χρήση ενός αυτόνομου αυτοκινήτου ή ενός αυτοκινήτου που το χρησιμοποιούν μέσω car sharing.

Advertisement
Advertisement

Αποκάλυψη! Ο κορωνοϊός μείωσε κατά 80% τα τροχαία δυστυχήματα

Συμπερασματικά, η έρευνα καταλήγει ότι η επερχόμενη διάθεση αυτόνομων αυτοκινήτων στην αγορά μπορεί ναι μεν να εκμηδενίσει την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, όμως από την άλλη αναμένεται να οδηγήσει πολλούς στο να πίνουν περισσότερο από πριν με αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους.

Advertisement

Οι ερευνητές τονίζουν ότι θα πρέπει οι αρχές να βρουν έναν τρόπο να απαγορεύσουν πλήρως την κατανάλωση αλκοόλ εντός των αυτόνομων οχημάτων, αλλιώς οι δικηγόροι θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις…

Advertisement