Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Τα αυτοκίνητα του πριγκηπικού γάμου

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αυτοκίνητα του πριγκηπικού γάμου

Men + Speed

Τα αυτοκίνητα του πριγκηπικού γάμου

Men + Speed

Ο γάμος της χρονιάς ήταν φυσικά η ένωση των ιερών δεσμών ανάμεσα του πρίγκηπα Χάρι και της αγαπημένης του Μέγκαν Μαρκλ. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο ζευγάρι, τις οικογένειές τους, αλλά και τα τετράτροχα μοντέλα, τα οποία που κατέφθασαν στο κάστρο Winsdor, όπου τελέστηκε το μυστήριο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο βασιλικός γάμος της χρονιάς, πέραν των διασημοτήτων αποτέλεσε μία ευκαιρία για τους λάτρεις των αυτοκινήτων να δουν τα μοντέλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των επισήμων. Εκτός από τα αρκετά θωρακισμένα Range Rover, ένα εκ των οποίων είχε αναλάβει την μετακίνηση του πρίγκιπα Χάρι, πραγματική έκπληξη αποτέλεσε το αυτοκίνητο με το οποίο οι νεόνυμφοι πήγαν στο βραδινό γκαλά. Πρόκειται για μία αναπαλαιωμένη και μηδενικών ρύπων Jaguar E-Type του 1968, με τον κωδικό Concept Zero, η οποία διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 220 kW, τοποθετημένο ακριβώς πίσω από τη μπαταρία ιόντων λιθίου (40 kW).

royal_wedding_cars_2-chariatis-530

Φυσικά, από έναν παραδοσιακό βρετανικό γάμο δεν ήταν λογικό να μην υπάρχει και ένα μοντέλο της Rolls-Royce. Στην προκειμένη περίπτωση ως μέσο μεταφοράς της Μαρκλ προς το σημείο τέλεσης του γάμου, αποτέλεσε η Phantom IV του 1950, ένα μοντέλο που έχει παραχθεί σε μόλις 18 μοντέλα, με τους κατόχους της να αποτελούν μέλη της βασιλικής οικογένειας ή προσωπικότητες εκείνης της εποχής. Τέλος, για την μεταφορά των επίσημων προσκεκλημένων, κυρίως από το παλάτι, υπήρχε μία πλειάδα από Mercedes V-Class.

Advertisement

royal_wedding_cars_1-chariatis-640