Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται εν κινήσει στο δρόμο!

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται εν κινήσει στο δρόμο!

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται εν κινήσει στο δρόμο!

ΝΕΑ

Επανάσταση στις μετακινήσεις με τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα σχεδιάζει να φέρει ο Οργανισμός Αυτοκινητοδρόμων Μ. Βρετανίας. Εντός του 2015 θα αρχίσουν οι δοκιμές της τεχνολογίας που θα φορτίζει τις μπαταρίες των οχημάτων εν κινήσει, όσο δηλαδή αυτά θα ταξιδεύουν πάνω στις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Με αυτόν τον τρόπο αφενός δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη φόρτιση των μπαταριών και αφετέρου θα λυθεί το σημαντικότερο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: αυτό της αυτονομίας. Η φόρτιση θα επιτυγχάνεται μέσω ασύρματης σύνδεσης του οχήματος και του δρόμου. Προϋπόθεση είναι να τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός κάτω από την άσφαλτο και τα αυτοκίνητα να φέρουν τη σχετική τεχνολογία.

Ο κρατικός οργανισμός αυτοκινητοδρόμων Highways England πραγματοποίησε τη σχετική οικονομοτεχνική μελέτη και πλέον είναι έτοιμος να αρχίσει τις δοκιμές εκτός οδικού δικτύου, η διάρκεια των οποίων θα φθάσει τους 18 μήνες. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα πραγματοποιηθούν και δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας θα επενδύσει ποσό άνω των 700 εκατ. ευρώ, ως μέρος της προσπάθειάς της να περιορίσει τις εκπομπές CO2 κατά 80% μέχρι το 2050.