Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται εν κινήσει στο δρόμο! | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται εν κινήσει στο δρόμο!

Επανάσταση στις μετακινήσεις με τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα σχεδιάζει να φέρει ο Οργανισμός Αυτοκινητοδρόμων Μ. Βρετανίας.

Εντός του 2015 θα αρχίσουν οι δοκιμές της τεχνολογίας που θα φορτίζει τις μπαταρίες των οχημάτων εν κινήσει, όσο δηλαδή αυτά θα ταξιδεύουν πάνω στις ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Με αυτόν τον τρόπο αφενός δεν θα χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη φόρτιση των μπαταριών και αφετέρου θα λυθεί το σημαντικότερο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: αυτό της αυτονομίας. Η φόρτιση θα επιτυγχάνεται μέσω ασύρματης σύνδεσης του οχήματος και του δρόμου. Προϋπόθεση είναι να τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός κάτω από την άσφαλτο και τα αυτοκίνητα να φέρουν τη σχετική τεχνολογία.

Ο κρατικός οργανισμός αυτοκινητοδρόμων Highways England πραγματοποίησε τη σχετική οικονομοτεχνική μελέτη και πλέον είναι έτοιμος να αρχίσει τις δοκιμές εκτός οδικού δικτύου, η διάρκεια των οποίων θα φθάσει τους 18 μήνες. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα πραγματοποιηθούν και δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες.

Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας θα επενδύσει ποσό άνω των 700 εκατ. ευρώ, ως μέρος της προσπάθειάς της να περιορίσει τις εκπομπές CO2 κατά 80% μέχρι το 2050.

Log In or Create an account