Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα 4 εκατ. έφθασαν τα… βρετανικά Toyota

Ελλάδα 21:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 4 εκατ. έφθασαν τα… βρετανικά Toyota

ΝΕΑ

Τα 4 εκατ. έφθασαν τα… βρετανικά Toyota

ΝΕΑ

Όταν λέμε «Toyota», το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι η ιαπωνική αξιοπιστία. Τα υψηλά στάνταρ παραγωγής διατηρούνται όμως και στις υπόλοιπες χώρες όπου κατασκευάζονται τα αυτοκίνητά της, όπως π.χ. στη Μ. Βρετανία. Το εργοστάσιο στο Μπέρναστον, κοντά στο Ντέρμπι της Αγγλίας, λειτουργεί από το 1992 και είναι το πρώτο μαζικής παραγωγής μοντέλων της Toyota επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το πρώτο που βγήκε από εκεί ήταν μία Carina E, ενώ με ένα υβριδικό Auris έφθασε σε παραγωγή τα 4 εκατ. οχήματα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρήκε ήδη τους ιδιοκτήτες του, ένα ζευγάρι που αποφάσισε να ανταλλάξει το μεταχειρισμένο του Corolla Verso.

Η Toyota έχει ξεπεράσει σε παραγωγή τα 10 εκατ. οχήματα στην Ευρώπη. Πέρα από τη Μ. Βρετανία, διατηρεί εργοστάσια σε Γαλλία, Πορτογαλία Πολωνία, Τσεχία, Ρωσία και Τουρκία. Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Γηραιά Ήπειρο είναι τα Auris, Auris Touring Sports, Yaris (και οι υβριδικές εκδόσεις τους), Avensis, Corolla, Verso και Camry. Φέτος προστέθηκαν τα C-HR (Τουρκία) και RAV4 (Ρωσία).

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ για το Βρετανό που από το 1996 έως σήμερα έχει αγοράσει 51 αυτοκίνητα Toyota!

toyota-uk-4-million-cars-2