Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα 100 εκατ. ευρώ είναι μόνο η αρχή για την ηλεκτροκίνηση!

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 100 εκατ. ευρώ είναι μόνο η αρχή για την ηλεκτροκίνηση!

ΝΕΑ

Τα 100 εκατ. ευρώ είναι μόνο η αρχή για την ηλεκτροκίνηση!

ΝΕΑ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι οι παραγγελίες και οι αναμονές για ηλεκτρικά ποδήλατα φτάνουν στους 4 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Ισχυρά κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων δίνει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1

Μάλιστα ο Υπουργός εξήγησε πως πέρα από τα 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο των Ρύπων, θα αντληθούν πόροι και από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά τη πρόσφατη συμφωνία των 27 Ευρωπαίων αρχηγών κρατών. Πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευτούν και σε ένα πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, μεγάλης εμβέλειας, που προανήγγειλε ο υπουργός και το οποίο θα ξεκινήσει εντός του 2021.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δίνουμε ισχυρότερα κίνητρα στα φθηνότερα σχετικά αυτοκίνητα, δηλαδή σε αυτά που κοστίζουν μέχρι 30.000 ευρώ. Από το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» που θα παρουσιαστεί αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα, μπορεί να πάρει κανείς 6.000 ευρώ για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αν αποσύρει και ένα δικό του συμβατικό αυτοκίνητο, θα πάρει 1.000 ευρώ ακόμα. Δεν είναι λίγα. Και 500 ευρώ επιπλέον αν βάλει ένα φορτιστή σπίτι του. Eπίσης, δίνουμε ισχυρά κίνητρα στα σκούτερς 20% της αξίας και στα ηλεκτρικά ποδήλατα 40%. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος αγοράσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας 1.800 ευρώ, μπορεί να λάβει επιδότηση 800 ευρώ, επομένως το κόστος κατεβαίνει στα 1.000 ευρώ. Έτσι κάνουμε ένα άνοιγμα στη νεολαία με αυτό τον τρόπο και σε ένα σύγχρονο οικολογικό τρόπο μετακινήσεων. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, επειδή είμαστε σε επαφή με την αγορά, μας έχουν πει ότι ήδη έχουν παραγγελίες και ότι οι αναμονές πια φτάνουν στους 4 μήνες.  Εμείς σε πρώτη φάση δίνουμε 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο των Ρύπων για τις επιδοτήσεις αυτές τις οποίες σας είπα, που συνοδεύονται από φορολογικά κίνητρα. Μάλιστα στο καινούριο Recovery Fund, στο Ταμείο Ανάκαμψης, που συμφωνήθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπάρχουν ισχυρές δράσεις για τα θέματα του δικού μας Υπουργείου. Θα υπάρξουν δράσεις για τις πράσινες μεταφορές, άρα θα μπορούμε να χρηματοδοτούμε τέτοια προγράμματα προώθησης της ηλεκτροκίνησης και από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό είναι σημαντικό».

Διαβάστε επίσης:

«Σαπάκια» τέλος από τις 23 Ιουλίου! – Πότε ανοίγει το σύστημα για τις επιδοτήσεις

Advertisement

Τέρμα το… σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας!

Αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο αψήφισε τον κορωνοϊό!

Advertisement