Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To στρατιωτικό Chevrolet Colorado

Ελλάδα 5:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To στρατιωτικό Chevrolet Colorado

ΝΕΑ

To στρατιωτικό Chevrolet Colorado

ΝΕΑ

Η Chevrolet σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. δημιουργεί μια ειδική έκδοση του pick-up Colorado με «πολεμική» εμφάνιση και αφαιρούμενες κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του Colorado ZH2 έχει ξεκινήσει μέσα στο 2016 σε συνεργασία της Chevrolet (GM) με το Τμήμα Εξέλιξης και Τεχνολογίας του Αμερικάνικου Στρατού. Οι επίσημες δοκιμές του νέου στρατιωτικού pick-up θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί και επίσημα στο στόλο οχημάτων του Στρατού. Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω σε μια επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας του Colorado και διαθέτει μια off road ανάρτηση που του χαρίζει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και συνολικό ύψος αμαξώματος 1,93 μέτρων, ενώ στο ίδιο μοτίβο εφοδιάζεται και με 37 ιντσών τροχούς. Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με το σύστημα κίνησής του, αφού η Chevrolet έχει τοποθετήσει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου που προσφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια για την κίνηση μέσω ηλεκτροκινητήρα του Colorado ZH2, καθιστώντας το και άκρως οικολογικό.

Μάλιστα, οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου μπορούν να αφαιρεθούν από το όχημα κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης και να παράσχουν ενέργεια στο στράτευμα μέσα σε οποιοδήποτε πεδίο. Στην πράξη, όλα τα παραπάνω θα δοκιμαστούν από την επόμενη χρονιά όταν και ο Αμερικάνικος Στρατός αξιολογήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του οχήματος. Ο στόχος είναι να εξεταστούν κατά πόσο ο χαμηλότερος θόρυβος (λόγω του ηλεκτρισμού) ενός τέτοιου είδους οχήματος έναντι ενός με κινητήρα εσωτερικής καύσης μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα π.χ. κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αναγνώρισης, όπως και ποιες είναι γενικότερα οι δυνατότητες ενός ηλεκτρικού οχήματος στο πεδίο της μάχης.

Advertisement
Advertisement