Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στρατιωτικά υδρογονοκίνητα ετοιμάζει η Kia

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατιωτικά υδρογονοκίνητα ετοιμάζει η Kia

Mobility

Στρατιωτικά υδρογονοκίνητα ετοιμάζει η Kia

Mobility

Η Kia έχει δώσει προτεραιότητα στις υδρογονοκίνητες προτάσεις για στρατιωτικά οχήματα και πρόκειται να τα παρουσιάσει πριν τα επιβατικά αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη των στρατιωτικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν το υδρογόνο ως καύσιμο της Kia, θα αποτελέσει «οδηγό» για τα επιβατικά αντίστοιχα που τα περιμένουμε το 2028.

Η Hyundai βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας οχημάτων με υδρογόνο, όπως αποδεικνύεται από τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωση Hydrogen Wave. Σε αυτό το πλαίσιο της υδρογονοκίνησης, η Hyundai έχει από το 2018 και το μοντέλο Nexo FCEV για ορισμένες αγορές του κόσμου.

Μέχρι τώρα, παρά τη «συγγένεια» με τη Hyundai, η Kia δεν έχει δείξει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αυτό πρόκειται σύντομα να αλλάξει. Οι ειδήσεις που έρχονται από την Κορέα, κάνουν λόγο για υδρογονοκίνητα επιβατικά μοντέλα από την Kia, έως το 2028 αλλά μέχρι τότε , θα έχουν προηγηθεί κάποια στρατιωτικά οχήματα που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του «Hydrogen Mobility Show» στη Νότια Κορέα, ο Song Ho-Sung, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kia Motors, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Kia θα επικεντρωθεί στη χρήση τεχνολογίας υδρογόνου για το στρατό, πριν τη χρησιμοποιήσει σε επιβατικά οχήματα. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι τα πρώτα μοντέλα της Kia με υδρογόνο, θα είναι ως επί το πλείστον «οχήματα πολλαπλών χρήσεων».

Αντίθετα με ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς με βάση αυτή τη δήλωση που παραπέμπει σε εκδόσεις SUV και MPV μοντέλων, το τελευταίο σπορ μοντέλο του Ομίλου Hyundai με υδρογόνο που παρουσιάστηκε, ονομάζεται Vision FK και βασίστηκε σε ένα Kia Stinger– καμία σχέση με SUV δηλαδή. Αν και δεν προοριζόταν για παραγωγή, το πρωτότυπο χρησιμοποίησε ένα μετατροπέα ενέργειας με κυψέλες καυσίμου σε συνδυασμό με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Η στρατιωτική τεχνολογία για την οποία μιλά ο διευθύνων σύμβουλος της Kia δεν αφορά μόνο οχήματα, αλλά και γεννήτριες έκτακτης ανάγκης κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η Kia αναμένεται να μετατρέψει σταδιακά όλη τη γκάμα των στρατιωτικών οχημάτων της σε FCEV, ξεκινώντας από τα μικρότερα και ελαφρύτερα οχήματα μεταφοράς διοικητικού προσωπικού, για να προχωρήσει στη συνέχεια και προς τα βαρύτερα φορτηγά που θα είναι εξοπλισμένα και με οπλικά συστήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τα σπορ Hyundai i20, i30 και Kona N στην πίστα των Μεγάρων
Στην Ελλάδα τα Hyundai i20 N, Kona N και i30 N (+τιμές)
Η ταχύτατη φόρτιση του νέου KIA EV6 (video)

 

Advertisement