Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στοπ στο fake Mini

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στοπ στο fake Mini

ΝΕΑ

Στοπ στο fake Mini

ΝΕΑ

Άνθρωποι της BMW εντόπισαν και σταμάτησαν Mini «μαϊμού» που ήταν έτοιμο να βγει στην αγορά…

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι για μια ακόμα φορά έκαναν το θαύμα τους αντιγράφοντας αυτήν τη φορά το θρυλικό Mini Cooper πρώτης γενιάς.

Η εταιρεία που ανάλαβε να προβεί σε αυτήν την… ιεροσυλία ήταν η Beijing Estech Technology η οποία κυκλοφόρησε σχέδια ενός κλασικού Mini το οποίο προοριζόταν να γίνει το επόμενο ηλεκτρικό όχημα του Πεκίνου.

Το άγρυπνο βλέμμα ωστόσο των Γερμανών της BMW εντόπισε τις προσπάθειες των Κινέζων και κατάθεσε αίτημα διακοπής της κατασκευής του μοντέλου. Το αίτημα της BMW έφτασε στα κεντρικά γραφεία πιστοποίησης της Κίνας και από ότι φαίνεται έγινε δεκτό αφού κρίθηκε ότι το σχέδιο της Beijing Estech Technology είναι εξαιρετικά κοντά σε εκείνο του κλασικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι το Mini της Beijing Estech Technology μοιάζει να έχει γίνει copy-paste με το αυθεντικό Mini. Το αυτοκίνητο είναι ελαφρώς πιο στρογγυλεμένο σε σχέση με το κλασικό Mini, ενώ είναι πιο ενισχυμένο στο πάτωμα και την οροφή. Από τις εικόνες μπορούμε να εικάσουμε ότι το μοντέλο είναι ηλεκτρικό με τον ηλεκτροκινητήρα να βρίσκεται στο εμπρός μέρος, κάτω από το καπό και την μπαταρία στο ενισχυμένο πάτωμα.

Advertisement

Η BMW έχει δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα φροντίδας και μετατροπής των κλασικών Mini το οποίο ονομάζει Mini Recharged. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα κλασικά Mini μετατρέπονται σε ηλεκτρικά με σκοπό να συνεχίσουν να κυκλοφορούν απροβλημάτιστα στους δρόμους για πολλά ακόμα χρόνια χωρίς το άγχος των ρύπων. Επιπλέον, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης η 4η γενιά του νέου MINI το οποίο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Great Wall από την… Κίνα!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Large σε όλα του το καινούργιο MINI Countryman
Με σταθερές τιμές τα μοντέλα της Mini
Μετά τα Mini και τις McLaren, τώρα και ρολόι