Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Με άδεια κυκλοφορίας κλεμμένο ΙΧ για ανακύκλωση

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο: Με άδεια κυκλοφορίας κλεμμένο ΙΧ για ανακύκλωση

ΝΕΑ

Απίστευτο: Με άδεια κυκλοφορίας κλεμμένο ΙΧ για ανακύκλωση

ΝΕΑ

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ειδοποίησε επίσης Σ.ΕΠ.Ε., Ε.Φ.Κ.Α., Δ.Ο.Υ., Περιφέρεια, Δήμους για την επιβολή των σχετικών προστίμων στους παραβάτες.

Advertisement
Advertisement

«Έφοδο» πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης αυτοκινήτων και μετάλλων με στόχο να διαπιστωθεί αν τηρείται η φορολογική αλλά και ασφαλιστική νομοθεσία.

Πέραν του γεγονότος ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν έδειξαν στις Αρχές τις Άδειες Λειτουργίας τους αλλά και υπαγωγής τους σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας οχήματος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δύο επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων και οχημάτων (scrap) στην Αττική για την τήρηση, μεταξύ άλλων, της ασφαλιστικήςεργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στην πρώτη εταιρία απασχολούταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, απασχολούταν εργαζόμενος, ο οποίος στερούταν νόμιμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο ιδιοκτήτης για παράβαση του κώδικα μετανάστευσης, ενώ για τον εργαζόμενο ακολουθείται η διαδικασία διοικητικής απέλασης και δεν επεδείχθησαν άδεια λειτουργίας και υπαγωγής σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας οχήματος, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκε το οικείο Τμήμα Ασφάλειας για τη διενέργεια προανάκρισης.

Advertisement

Στη δεύτερη επιχείρηση απασχολούταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και δεν επεδείχθησαν άδεια λειτουργίας και υπαγωγής σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Στις παραπάνω περιπτώσεις ελήφθησαν φορολογικά παραστατικά και λοιπά στοιχεία για τη διεξαγωγή αναλυτικού φορολογικού ελέγχου, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν σχετικά με τις διαπιστώσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Ε.Φ.Κ.Α., Δ.Ο.Υ., Περιφέρεια, Δήμοι) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για… πέταμα τα αυτοκίνητα της τελευταίας δημοπρασίας του ΟΔΔΥ!
Ποια μοντέλα ψάχνουν οι κλέφτες για τους καταλύτες τους;
Άρση παρακράτησης και στα ΙΧ που έχουν ανακυκλωθεί