Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα περιπολικά που απέκτησε η Αστυνομία

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτά είναι τα νέα περιπολικά που απέκτησε η Αστυνομία

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα περιπολικά που απέκτησε η Αστυνομία

ΝΕΑ

Ο στόλος ενισχύθηκε με 63 νέα οχήματα τα οποία διακρίνονται για το χαμηλό κόστος χρήσης αλλά και τις ελάχιστες εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

Με επιπλέον 63 νέα οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της. Μάλιστα τα νέα μοντέλα της ΕΛΑΣ διακρίνονται για την αξιοπιστία, το χαμηλό κόστος χρήσης αλλά και τις ελάχιστες εκπομπές CO2.

Ειδικότερα η ΕΛΑΣ παρέλαβε 25 επιβατικά οχήματα υπηρεσιακού χρωματισμού, που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος», του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατανέμονται σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Advertisement
Advertisement

Επίσης η ΕΛΑΣ απέκτησε 34 ειδικά οχήματα μεταγωγής κρατουμένων, υπηρεσιακού χρωματισμού, που αποκτήθηκαν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και κατανέμονται σε υπηρεσίες επιφορτισμένες με αρμοδιότητες μεταγωγής κρατουμένων.

Επιπλέον προστέθηκαν και 4 οχήματα μεταφοράς κάτω του 1 ατόμου, υπηρεσιακού χρωματισμού, που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατανέμονται σε αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Advertisement

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται και αναβαθμίζεται σημαντικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Advertisement

Τα αυτοκίνητα αφορούν στα δημοφιλή SUV Peugeot 2008 τα οποία εφοδιάζονται με κινητήρα πετρελαίου 1,5 λίτρων απόδοσης 130 ίππων και 300 Nm ροπής στις 1.750 στροφές ανά λεπτό. Τα γαλλικά μοντέλα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και προσφέρουν τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε 9,8 δευτερόλεπτα.

Επίσης η ΕΛΑΣ παρέλαβε και Citroen C4 1.5 diesel με απόδοση 100 ίππων ενώ στα van επιλέχθηκε το Peugeot Expert με κινητήρα επίσης diesel 1,5 λίτρου και απόδοσης 120 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή: Και συμβατικά περιπολικά στους δρόμους…
ΕΛΑΣ: Παρέλαβε 76 νέα περιπολικά – Που θα κατανεμηθούν
Έξυπνοι σηματοδότες για ασθενοφόρα και περιπολικά (+video)

Advertisement