Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο στόχαστρο της Τροχαίας οι «γουρούνες»!

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο στόχαστρο της Τροχαίας οι «γουρούνες»!

ΝΕΑ

Στο στόχαστρο της Τροχαίας οι «γουρούνες»!

ΝΕΑ

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν 24 τετράτροχα για μη χρήση προστατευτικού κράνους, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μέθη.

Advertisement
Advertisement

Δίχως τέλος είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με βασικό στόχο την διατήρηση της οδικής ασφάλειας και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

Μάλιστα, σε μόλις 8 ώρες στα Ιόνια νησιά οι αστυνομικοί της Τροχαίας κατάφεραν να βεβαιώσουν 246 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να ακινητοποιήσουν συνολικά 39 οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα σε ελέγχους 518 οχημάτων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν από 18:00 ώρα της 15.07.2022 έως 02:00 ώρα της 16.07.2022 είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη 36 ατόμων (15 στη Ζάκυνθο, 8 στην Κέρκυρα, 5 στην Κεφαλονιά και 5 στην Λευκάδα) εκ των οποίων οι 12 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, οι 4 αφορούσαν σε κλοπές, οι 2 για κατοχή ναρκωτικών, 1 για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 5 για ηχορύπανση, οι 3 για παράνομη παραμονή στη Χώρα, οι 6 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 2 για κατάληψη αιγιαλού και η μία για παραεμπόριο.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας είχαν βασικό στόχο την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών αλλά και την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά στις παραβάσεις συνολικά βεβαιώθηκαν 246 εκ των οποίων μία για οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, 4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 49 για ταχύτητα, 13 για ζώνη ασφαλείας, 33 για προστατευτικό κράνος, 5 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 1 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 12 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, 4 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και 3 για Κ.Τ.Ε.Ο.

Advertisement

Συνολικά ακινητοποιήθηκαν 39 οχήματα (εκ των οποίων οι 24 είναι τετράτροχες μοτοσυκλέτες στη Ζάκυνθο), για μη χρήση προστατευτικού κράνους, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μέθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρωτοχρονιά με… ΚΤΕΟ για “γουρούνες”, τρίκυκλα, τετράτροχα οχήματα!
Που «τσάκωσε» η Τροχαία 361 οδηγούς χωρίς δίπλωμα;
«Ντου» της Τροχαία σε… πιάτσες των Ταξί -Βαριά πρόστιμα!

Advertisement