Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Ντιτρόιτ το ηλεκτρικό της Infiniti

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Ντιτρόιτ το ηλεκτρικό της Infiniti

ΝΕΑ

Στο Ντιτρόιτ το ηλεκτρικό της Infiniti

ΝΕΑ

Η Infiniti θα ξεκινήσει ένα αυτόνομο ηλεκτρικό μοντέλο το 2019, το οποίο θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στο Ντιτρόιτ. Ο Alfonsa Albaisa, διευθυντής σχεδίασης, επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό μοντέλο δεν θα ήταν παράγωγο ενός υπάρχοντος μοντέλου αλλά ένα ολοκαίνουργιο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Albaisa αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κληρονομιά η οποία χρησιμοποίησε ηλεκτρικό κινητήρα. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πατά σε μια νέα πλατφόρμα, αντί να μοιράζεται μια πλατφόρμα με το Nissan Leaf, το ηλεκτρικό της μητρικής εταιρείας.

Νωρίτερα φέτος, το αφεντικό της Infiniti Roland Krueger δήλωσε ότι έρχεται ένα ηλεκτρικό μοντέλο και ότι είχε ήδη οδηγήσει ένα πρωτότυπο, χαρακτηρίζοντάς το ως “πολύ καλό”. Ο κ. Krueger πρόσθεσε ότι ήταν σημαντικό ένα ηλεκτρικό όχημα να διατηρεί τις αξίες της απόδοσης και του χειρισμού της Infiniti . “Θέλουμε να έχει τη μοναδική οδηγική εμπειρία της Infiniti“.

Advertisement
Advertisement

Ο Krueger αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία της μητρικής εταιρείας Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα. “Υπάρχουν πολλές τεχνικές ικανότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και θα αξιοποιήσουμε”. Η τελευταία εισβολή της Infiniti στην ηλεκτροκίνηση ήταν ένα πρωτότυπο του 2012. Το αποκάλεσε LE και εφοδιαζόταν με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 134hp από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 24kWH.