Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Ντιτρόιτ η παγκόσμια πρεμιέρα της Toyota Supra

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Ντιτρόιτ η παγκόσμια πρεμιέρα της Toyota Supra

ΝΕΑ

Στο Ντιτρόιτ η παγκόσμια πρεμιέρα της Toyota Supra

ΝΕΑ

Σύμφωνα με επίσημα δημοσιεύματα, η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη νέας γενιάς Supra, σε μορφή μοντέλου παραγωγής, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική φίρμα βάζει τις τελευταίες πινελιές της στο υψηλών επιδόσεων κουπέ μοντέλο της, καθώς ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι η παγκόσμια «πρώτη» της Supra θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως στο Ντιτρόιτ, τον προσεχή Ιανουάριο. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως έχει ανοίξει ήδη το βιβλίο των προ-παραγγελιών, αποκλειστικά για τους Γερμανούς ενδιαφερόμενους.

toyota-supra-prototype-chariatis-530

Παρά το γεγονός ότι η Toyota Supra μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο με τη νέας γενιάς BMW Z4, εν τούτοις τα δύο μοντέλα έχουν ελάχιστα κοινά, όπως το μεταξόνιο, το πλάτος και την θέση του ρεζερβουάρ. Εκτός αυτών, διαφορετικής φιλοσοφίας είναι και οι δύο κατασκευές, η μία τοποθετείται στην κατηγορία των κουπέ, η άλλη σε αυτή των ρόουντστερ. Η νέα Supra αποτελεί εξέλιξη του πρωτότυπου FT-1, το οποίο παρουσιάστηκε το 2014, ενώ θα διαθέτει χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, σε σχέση με το GT86. Επίσης, οι σχεδιαστές κατάφεραν να δώσουν συνολικό βάρος και ακαμψία αμαξώματος, παρόμοια με αυτή του Lexus LFA, αν και δεν έχουν χρησιμοποιήσει υλικά όπως το ανθρακόνημα.

Advertisement

toyota-supra-prototype (1)-chariatis-640

Όπως και η νέα Ζ4, η Supra θα διατίθεται με τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα turbo μηχανικά σύνολα, προϊόντα της BMW, που θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο της ZF. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το μοίρασμα ανάμεσα στους δύο άξονες είναι 50:50 και το βάρος θα φτάνει τα 1.496 kg.

Advertisement