Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Πολωνία θα κατασκευάζονται οι τρικύλινδροι κινητήρες της PSA

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Πολωνία θα κατασκευάζονται οι τρικύλινδροι κινητήρες της PSA

ΝΕΑ

Στην Πολωνία θα κατασκευάζονται οι τρικύλινδροι κινητήρες της PSA

ΝΕΑ

Το Γκρουπ της PSA (Peugeot-Citroen) ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής των τρικύλινδρων συνόλων PureTech στο εργοστάσιο Tychy της Πολωνίας, όπου μέχρι πρότινος κατασκεύαζε πετρελαιοκινητήρες για την Opel.

Advertisement
Advertisement

 

H PSA δαπάνησε ένα ποσό 250 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή του εργοστασίου, με σκοπό την αύξηση της παραγωγής των συγκεκριμένων μονάδων, οι οποίοι γνωρίζουν τον τελευταίο καιρό μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθώς οι κινητήρες diesel αρχίζουν να περνούν στο περιθώριο. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αναμένεται να παραχθούν ετησίως 460.000 κινητήρες 1,2 lt τόσο turbo όσο και ατμοσφαιρικοί.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο του Tychy κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στην αρχή παρήγαγε τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες για την Opel, την Vauxhall και την Chevrolet, με έμψυχο δυναμικό 500 εργαζόμενους. Το νέο ξεκίνημα, υπό τις οδηγίες της PSA, περιλαμβάνουν νέο εξοπλισμό και συστήματα τεχνολογίας, καθώς η γαλλική εταιρεία επιδιώκει να επιτύχει υψηλούς στόχους αποδοτικότητας. Υπό την προεδρία του Carlos Tavarez, η PSA μέχρι το τέλος του 2018, μειώσε το κόστος ανά όχημα στα 700 ευρώ, ενώ μια αντίστοιχη μείωση αποτελεί κομμάτι του σχεδίου ανάκαμψης και της Opel/Vauxhall, την οποία αγόρασε το Γκρουπ PSA το 2017 από την GM. Επίσης, τον περασμένο Μάιο, η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή των κινητήρων στις επί γαλλικού εδάφους εγκαταστάσεις της και θα προσαρμόσει τα εργοστάσια της GM σε Tychy και Szentgotthard (Ουγγαρία), στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής της στρατηγικής της.