Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή ο νέος 3κύλινδρος 1.0 lt. της Audi

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην παραγωγή ο νέος 3κύλινδρος 1.0 lt. της Audi

ΝΕΑ

Στην παραγωγή ο νέος 3κύλινδρος 1.0 lt. της Audi

ΝΕΑ

Το downsizing είναι ο όρος που κυριαρχεί στο έπακρο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Audi στο Gyor της Ουγγαρίας, καθώς το εργοστάσιο άρχισε να παράγει έναν από τους μικρότερους και πιθανώς λιγότερο ισχυρούς κινητήρες που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική φίρμα με έμβλημα τους τέσσερις κύκλους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η νέα μονάδα βενζίνης είναι 1.0 λίτρων και διαθέτει τρεις κυλίνδρους. Θα υπάρχουν δύο αποδόσεις ισχύος με 86 και 116 ίππους, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον Achim Heinfling, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Audi Ουγγαρίας, ο νέος κινητήρας ζυγίζει μόλις 92 κιλά θα βρεθεί σύντομα κάτω από το καπό των αυτοκινήτων του Volkswagen Group, όπως είναι το Audi A3, το Volkswagen Golf, το SEAT Léon ή Ateca. Δεν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη του νέου κινητήρα γι αυτά τα μοντέλα.

Ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες μείωσης εκπομπών ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του φίλτρου σωματιδίων βενζίνης. Αυτό, αναφέρει η Audi, θα βοηθήσει να μειωθούν δραστικά οι εκπομπές σωματιδίων στους βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού σε ποσοστό έως και 90%. “Η μονάδα παραγωγής κινητήρων προσαρμόζεται ευέλικτα στις νέες τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία”, δήλωσε η διοίκηση. “Παράγουμε επί του παρόντος κινητήρες με τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, οκτώ και δέκα κυλίνδρους και εφοδιάζουμε συνολικά 32 εργοστάσια στο Volkswagen Group“.

Advertisement
Advertisement

New engine family at Audi Hungaria

«Ενώ δημιουργούμε εναλλακτικά συστήματα κίνησης, αναπτύσσουμε επίσης με συνέπεια τις μηχανές εσωτερικής καύσης. Με τη σειρά παραγωγής των νέων 3κύλινδρων κινητήρων προσθέτουμε ένα ακόμη αποδοτικό και ισχυρό σύνολο στο χαρτοφυλάκιό μας. “Οι εγκαταστάσεις στο Gyor όπου συναρμολογείται ο νέος κινητήρας, παράγουν επίσης 4κύλινδρα μοτέρ 1,2 λίτρων, 1,4 λίτρων και 1,5 λίτρων, όλα βενζίνης. Συνολικά, η μονάδα διαθέτει δυναμικότητα παραγωγής δύο εκατομμυρίων κινητήρων ετησίως. Αυτό τοποθετεί το εργοστάσιο στην κορυφή, σε σύγκριση με άλλες εγκαταστάσεις που διαθέτουν οι ανταγωνιστές. Στο εγγύς μέλλον, καθώς ο όμιλος Volkswagen κινείται προς τα ηλεκτρικά οχήματα, η ουγγρική μονάδα θα είναι επίσης υπεύθυνη για την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων.