Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Nissan GT-R50 by Italdesign

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή το Nissan GT-R50 by Italdesign

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Nissan GT-R50 by Italdesign

ΝΕΑ

Με τιμή πάνω από 900.000 ευρώ το επετειακό Nissan GT-R50 είναι αναμφίβολα συλλεκτικό από την ημέρα που παρουσιάστηκε. Η Nissan θα το βάλει τελικά σε περιορισμένη παραγωγή, για μόλις πενήντα τυχερούς ιδιοκτήτες. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι προθέσεις της ιαπωνικής εταιρίας ήταν αρχικά να κρατήσει το GT-R50 ως πρωτότυπο. Η “πίεση” όμως που δέχτηκε από το κοινό για αυτή την έκδοση του διάσημου σπορ αυτοκινήτου της, ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Να θυμίσουμε ότι το GT-R50 δημιουργήθηκε από την Italdesign σε συνεργασία με τους Ιάπωνες για να γιορτάσει η πρώτη τα 50 χρόνια ζωής και η Nissan τις πέντε 10ετίες του σήματος GT-R.

nissan-gtr-50-by-italdesign-640-2

Η σχεδίασή του από τον ιταλικό οίκο διαφέρει σε σημαντικό βαθμό από το GT-R Nismo πάνω στο οποίο βασίζεται. Ενώ αλλαγές έχουν γίνει τόσο στον κινητήρα του όσο και στις αναρτήσεις.

Advertisement
Advertisement

nissan-gtr-50-by-italdesign-640

Ο εξακύλινδρος των 3,8 λίτρων με τα δύο τούρμπο αποδίδει για την περίσταση περισσότερους από 700 ίππους και ροπή σχεδόν 80 κιλά, χάρη στους νέους και μεγαλύτερους υπερσυμπιεστές αλλά και σε επιπλέον αλλαγές εσωτερικά του μοτέρ. Η ανάρτηση από την άλλη είναι πλέον ρυθμιζόμενη και προέρχεται από την Bilstein, ενώ αλλαγές έχουμε και στο κιβώτιο με τον διπλό συμπλέκτη για την σωστή διαχείριση της αυξημένης ιπποδύναμης. Την εικόνα των βελτιώσεων συμπληρώνουν τα ισχυρότερα φρένα της Brembo.

nissan-gtr-50-by-italdesign-640-3

Advertisement

Τα πενήντα συνολικά αυτοκίνητα που θα παραχθούν έχουν ήδη συλλεκτικό χαρακτήρα και την τιμή των 900.000 ευρώ να τα κάνει προσιτά ωστόσο προσιτά μόνο σε κροίσους, οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν σχεδόν ό,τι επιθυμούν, με το ανάλογο βέβαια αντίτιμο και να το προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.

Advertisement