Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή η εντυπωσιακή Lamborghini Huracan Sterrato

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή η εντυπωσιακή Lamborghini Huracan Sterrato

ΝΕΑ

Στην παραγωγή η εντυπωσιακή Lamborghini Huracan Sterrato

ΝΕΑ

Η Sterrato είναι ένα πρωτότυπο από την Lamborghini που βασίζεται στην Huracan και κάνει «άνοιγμα» σε μια κατηγορία που θα συνδυάζει τις ικανότητες για εκτός δρόμου κίνηση με επιδόσεις supercar.

Advertisement
Advertisement

 

Είναι ένα κάπως τολμηρό πρωτότυπο που όμως μπορεί να το δούμε να φτάνει στην παραγωγή, έστω και για περιορισμένο αριθμό, από το 2021 μια και σε αυτό συγκεντρώνονται αρκετά στοιχεία που έχουν υπόσταση και μπορούν να σταθούν σε κάποια πραγματική έκδοση. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται γύρω από την Sterrato, τα δυναμικά χαρακτηριστικά της Huracan θα είναι εκεί, μαζί με τετρακίνηση αλλά και όλο το απαραίτητο hardware προκειμένου το αυτοκίνητο να μην  σταματάει μπροστά σε κανένα εμπόδιο.

Advertisement
Advertisement

Η πρόβλεψη για τη δυνατότητα παραγωγής μιας τέτοιας έκδοσης, είναι ανάμεσα στις 500 και τις 1.000 μονάδες, με τιμή εκκίνησης που δεν θα είναι μικρότερη από τα 240.000€. Από τη Lamborghini δεν επιβεβαιώνεται τίποτα αναφορικά με την παραγωγή του μοντέλου και την πρόθεση της εταιρείας να δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο, απλά γίνεται σαφές πως σαν concept θα μπορούσε άνετα να αποτελεί τη βάση για κάποιο μελλοντικό μοντέλο.

Advertisement

Τα πρόσθετα του αμαξώματος, είναι προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης και αποτελούνται από ελαφρά συνθετικά υλικά, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία της αντικατάστασης σε περίπτωση που ο χρήστης θα τα ταλαιπωρούσε. Οι ζάντες έχουν διάμετρο 20 ιντσών και έρχονται με ειδικής σχεδίασης ελαστικά που κάνουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου πραγματικά ενδιαφέρουσες. Από την ειδική ανάρτηση, υπάρχει πρόβλεψη και για αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4,7 εκατοστά.

Advertisement

Ο κινητήρας της Sterrato είναι ο V10 των 5,2 λίτρων με απόδοση 640 ίππους, που φτάνουν και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Η Sterrato θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα όσο και διαφορετική από τα συνηθισμένα έκδοση του μοντέλου, όταν θα έχουν περάσει τα χρόνια που θα βρίσκεται στην παραγωγή και η Lamborghini θα αναζητήσει κάποιο τρόπο για να τονώσει τις πωλήσεις.

 

Advertisement