Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην φυλακή πέντε ύποπτοι για την απόδραση του Carlos Ghosn

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην φυλακή πέντε ύποπτοι για την απόδραση του Carlos Ghosn

ΝΕΑ

Στην φυλακή πέντε ύποπτοι για την απόδραση του Carlos Ghosn

ΝΕΑ

H εισαγγελία της Τουρκίας ανακοίνωσε την κράτηση στην φυλακή ορισμένων ατόμων που θεωρούνται βασικοί πρωταγωνιστές της φυγής του Ghosn από την Ιαπωνία στο Λίβανο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι τέσσερις πιλότοι και ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας που διαχειρίζεται ιδιωτικά τζετ, MGN Jet κρατούνται από τον περασμένο Ιανουάριο με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς ατόμου και λαθρεμπόριο μεταναστών, μία ποινή με μέγιστη ποινή οκτώ ετών στη φυλακή. Κατά τη στιγμή του συμβάντος, εκπρόσωπος της MNG Jet δήλωσε ότι το στέλεχός της ενήργησε χωρίς γνώση της εταιρείας, η οποία έχει υποβάλει μήνυση σχετικά με την παράνομη χρήση του αεροσκάφους της. «Περιμένουμε ότι ο πελάτης μας θα αθωωθεί», δήλωσε ο Mehmet Fatih Danacı, δικηγόρος του εκτελεστικού διευθυντή της MGN Jet, Okan Kösemen, προσθέτοντας ότι, ακόμη και αν κριθεί ένοχος και λάβει τη μέγιστη ποινή, ο Kösemen θα παραμείνει στη φυλακή για σύντομο χρονικό διάστημα. Να σημειώσουμε ότι τον Απρίλιο, το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει την απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων για να διευκολυνθεί ο υπερπληθυσμός στις φυλακές και να προστατευτούν οι κρατούμενοι από την πανδημία του Covid-19.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον τέως Διευθύνων Σύμβουλο της συμμαχίας Nissan-Renault-Mitsubishi, η απόδρασή του στο Λίβανο έγινε για να ξεφύγει από το «νοθευμένο» δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της Συμμαχίας. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τον περασμένο μήνα οι αμερικάνικες αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες, τον Michael Taylor και τον γιό του Peter Taylor με την κατηγορία ότι βοήθησαν στη δραματική απόδραση του Ghosn από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στις 29 Δεκεμβρίου 2019. Και οι δύο κρατούνται στη Μασαχουσέτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοσής τους στην Ιαπωνία.