Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ευρώπη το νέο Mazda2. Στην Ελλάδα;

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ευρώπη το νέο Mazda2. Στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Στην Ευρώπη το νέο Mazda2. Στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του σουπερμίνι της Mazda είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης. Η αρχή θα γίνει στη Βαρκελώνη, όπου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Mazda2 στους δημοσιογράφους. Το μήκους 4,06 m. αυτοκίνητο θα αρχίσει να πωλείται στη Γηραιά Ήπειρο το πρώτο τρίμηνο του 2015, όμως η απουσία – προς το παρόν; – εισαγωγέα στην Ελλάδα καθιστά απίθανη την παρουσία του στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το σουπερμίνι της Mazda δεν… ξεφεύγει σχεδιαστικά από όσα προστάζει η φιλοσοφία KODO που διέπει όλα τα νέα μοντέλα της μάρκας. Βασίζεται στο πλαίσιο SKYACTIV-Chassis, το οποίο υπόσχεται sport συμπεριφορά στο δρόμο χωρίς να υποβαθμίζεται η παρεχόμενη άνεση στους επιβάτες. Το Mazda2 θα διατίθεται με δύο κινητήρες, κυβισμού 1.500 cc, τεχνολογίας βέβαια Euro 6. Συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο (5 και 6 σχέσεων), είτε με 6άρι αυτόματο.

Ο diesel SKYACTIV-D 1.5 αποδίδει 105 PS, ενώ η μέγιστη ροπή φθάνει τα 22,4 kgm. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει μέση κατανάλωση 3,4 lt/100 km και εμπομπές ρύπων 89 g/km, τιμές που απομένει να επισημοποιηθούν. Ο ατμοσφαιρικός SKYACTIV-G 1.5 με καύσιμο τη βενζίνη αποδίδει σε τρεις εκδόσεις 75, 90 και 115 PS. Στην πρώτη περίπτωση η ροπή περνά στους εμπρός τροχούς μέσω του 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, στη δεύτερη προστίθεται και το 6άρι αυτόματο, ενώ στην τρίτη το σύστημα μετάδοσης είναι το χειροκίνητο 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 4,5 έως 4,9 lt/100 km (105-115 g/km).