Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη το νέο Toyota Auris με νέο κινητήρα (+videos)

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη το νέο Toyota Auris με νέο κινητήρα (+videos)

ΝΕΑ

Στη Γενεύη το νέο Toyota Auris με νέο κινητήρα (+videos)

ΝΕΑ

Μετά από 6 χρόνια η Toyota αντικαθιστά το Auris και θα μας δείξει το νέο μοντέλο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, δίνοντας από σήμερα στη δημοσιότητα μια πρώτη teaser εικόνα του. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα μάλιστα με την ιαπωνική εταιρεία το νέο Auris 3ης γενιάς θα έχει μια πιο δυναμική εμφάνιση σε σχέση με το τωρινό, ενώ παράλληλα θα φέρει και ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού. Ο κινητήρας αυτός είναι νέος για την Toyota και ξεχωρίζει με την υψηλή θερμοδυναμική του απόδοση, που του δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσει την πολύ καλή απόδοση με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Ειδικότερα, το νέο μοτέρ αποδίδει 169 ίππους ισχύος (στις 6.600 σ.α.λ.) και 205 Nm (στις 4.800 σ.α.λ.) όταν εφοδιάζει μόνο του ένα αυτοκίνητο, ενώ όταν αποτελεί μέρος του υβριδικού συστήματος η ισχύς του θα είναι 144 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ. και 180 Nm στις 4.400 σ.α.λ.

Νέα έχουμε και στα κιβώτια, αφού υπάρχουν ένα καινούργιο, ελαφρύτερο από πριν 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και ένα επίσης νέο αυτόματο, CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων), το οποίο προσφέρει 20% γρηγορότερες αλλαγές σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά τέλος, όπως μπορούμε να δούμε από την πρώτη teaser εικόνα του νέου Toyota Auris, θα έχουμε περισσότερες καμπύλες και νευρώσεις στο αμάξωμα, οροφή διαφορετικού χρώματος, αλλά και καινούργια LED φώτα εμπρός και πίσω. Περισσότερα θα γνωρίζουμε την επόμενη εβδομάδα, όταν το αυτοκίνητο κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στη Γενεύη.