Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γαλλία θα κατασκευάζεται η Mercedes EQ

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γαλλία θα κατασκευάζεται η Mercedes EQ

ΝΕΑ

Στη Γαλλία θα κατασκευάζεται η Mercedes EQ

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο της Mercedes στην Γαλλία θα κατασκευάζεται η νέα ηλεκτρική EQ σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας. Αυτό αποτελεί και ένα ορόσημο για τους Γερμανούς καθώς αυτή θα είναι η πρώτη Mercedes-Benz που παράγεται επί γαλλικού εδάφους. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο Hambach στην Γαλλία θα παράγει ένα compact ηλεκτρικό αυτοκίνητο της νέας προϊοντικής και τεχνολογικής μάρκας EQ. “Πριν από 20 χρόνια ξεκινήσαμε ένα εξαίρετο Γερμανό-γαλλικό project με την παραγωγή του smart στο Hambach. Τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα και για πρώτη φορά στην άνω των 100 ετών ιστορία μας φέρνουμε την παραγωγή της Mercedes-Benz στην Γαλλία. Με το compact EQ μοντέλο συνεχίζουμε έτσι με το ηλεκτρικό πλάνο μας”, δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα αυτοκινήτων της Mercedes, Dr. Dieter Zetsche, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

mercedes-execs-french-president-640

Η γερμανική εταιρία, μαζί με το compact Mercedes EQ σκοπεύει να παρουσιάσει περισσότερα από 10 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα οποία θα ανήκουν σε κάθε κατηγορία, μέχρι και τα μεγάλα SUV. Στόχος της Mercedes είναι τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα να αποτελούν το 15-25% των ετήσιων πωλήσεων της μέχρι και το 2025. Η smart, από το 2020, θα είναι η πρώτη μάρκα στον κόσμο που κάνει την πλήρη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Για να καταστεί εφικτή η παραγωγή του νέου Mercedes EQ στο εργοστάσιο στην Γαλλία, οι Γερμανοί θα προχωρήσουν εκ νέου σε επενδύσεις που θα αγγίξουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων για το νέο μοντέλο τους.