Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σταδιακή αναβάθμιση για την ανανεωμένη BMW i4 Gran Coupe

Ελλάδα 21:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σταδιακή αναβάθμιση για την ανανεωμένη BMW i4 Gran Coupe

ΝΕΑ

Σταδιακή αναβάθμιση για την ανανεωμένη BMW i4 Gran Coupe

ΝΕΑ

Η BMW i4 Gran Coupé, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021 και πλέον χρειάζεται να ανανεωθεί.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της BMW έχουν αρχίσει να κάνουν τα τελικά σχέδιά τους για την επανασχεδίαση της i4 Gran Coupé. Αυτό έγινε γνωστό μέσω του ιστολογίου «Bimmerpost», το οποίο δεν είναι επίσημα βήμα της εταιρείας, ωστόσο πάντα έχει έγκυρη πληροφόρηση εκ των έσω.

Βάσει των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν από το μέλος του ιστολογίου με το ψευδώνυμο «ynguldyn», το ανανεωμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός του προσεχούς Ιουλίου.

Θα είναι το πρώτο στάδιο των αλλαγών του και θα αφορά στην επανασχεδίασή του. Το δεύτερο, αυτό που έχει να κάνει με την παρουσίαση μιας ισχυρότερης εκδοχής του. θα υλοποιηθεί εντός της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, η ουσιαστική διαφοροποίηση θα αφορά στην νέα έκδοση της i4 Gran Coupé η οποία θα έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους θα φτάνει τους 1.360 ίππους!

Μάλιστα, σύμφωνα  με τις πληροφορίες, οι άνθρωποι της BMW έχουν αρχίσει τις δοκιμές εξέλιξης και της συγκεκριμένης εκδοχής, πέραν της επανασχεδιασμένης έκδοσης του μοντέλου.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη απόδοση έχει αρχίσει να χαρακτηρίζεται και ως «ένα μεγαβάτ» και στην Αυτοκινητοβιομηχανία. Πέραν αυτής της εκδοχής, αναβάθμιση θα υπάρξει και στις μπαταρίες που θα διαθέτει η εν λόγω έκδοση του μοντέλου.

Advertisement

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα υπάρχουν διαφορές στην απόδοση ή στη χωρητικότητα των μπαταριών κα στις υπόλοιπες εκδόσεις της επανασχεδιασμένης i4 Gran Coupé, δηλαδή αυτές στις οποίες πωλείται ήδη.

Η απάντηση είναι θετική, όμως οι ισχυρότερες εκδοχές θα παρουσιαστούν στην αγορά επίσης εντός του 2025 και όχι ταυτόχρονα με την επίσημη εμφάνιση του ανανεωμένου μοντέλου, το προσεχές καλοκαίρι.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι τώρα το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του: Την i4 eDrive35 Gran Coupé των 286 ίππων, την i4 eDrive40 Gran Coupé των 360 ίππων και την i4 M50 Gran Coupé των 544 ίππων.