Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κοινοπραξία που θα βάλει την BMW στα SDVs

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κοινοπραξία που θα βάλει την BMW στα SDVs

ΝΕΑ

Η κοινοπραξία που θα βάλει την BMW στα SDVs

ΝΕΑ

Το BMW Group και η Tata Technologies υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την ίδρυση ενός κόμβου ανάπτυξης λογισμικού και πληροφορικής.

Advertisement
Advertisement

Αυτοκινητοβιομηχανίες κολοσσοί, όπως VW και Renault έχουν ήδη ανακοινώσει πως εντός των επόμενων ετών θα δούμε το πρώτο τους Software Defined Vehicle. Η BMW φαίνεται πως δε θα λείψει από την εξίσωση και η συμφωνία που υπέγραψε το αποδεικνύει.

Μέσω της νέας κοινοπραξίας, αναμένεται να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της Tata Technologies στον τομέα της ψηφιακής μηχανικής και τη δεξαμενή ταλέντων στην Ινδία για να συμβάλει στη στρατηγική επέκταση των δυνατοτήτων κωδικοποίησης λογισμικού του BMW Group σε παγκόσμιους κόμβους πληροφορικής.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει τη στρατηγική ανάπτυξη λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό (Software-Defined Vehicles – SDV).

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα του λογισμικού οχημάτων, η έμφαση θα δοθεί στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, την ψυχαγωγία και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Στην επιχειρηματική πληροφορική, η κοινοπραξία θα εστιάσει στην ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση στους τομείς της ανάπτυξης προϊόντων, της παραγωγής και των πωλήσεων.

Οι εργασίες της κοινοπραξίας θα ξεκινήσουν με 100 εκπαιδευμένους και έμπειρους επαγγελματίες της Tata Technologies, οι οποίοι θα συνεισφέρουν άμεσα και ουσιαστικά σε project ανάπτυξης λογισμικού. Ο αριθμός των εργαζομένων είναι πιθανό να αυξηθεί σε τετραψήφιο τα επόμενα χρόνια.

Τα κέντρα της συνεργασίας μεταξύ του BMW Group και της Tata Technologies θα βρίσκονται στο Πούνε, την Μπανγκαλόρ και το Τσενάι της Ινδίας. Οι κύριες δραστηριότητες ανάπτυξης και λειτουργίας θα εγκατασταθούν στην Μπανγκαλόρ και το Πούνε.

Advertisement

Οι δύο εταιρείες χώρισαν τη νεοσύστατη εταιρεία ισότιμα, με κάθε μία να κρατά το 50% των μετοχών της.