Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά ο πιο δυνατός V12 της Ferrari

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά ο πιο δυνατός V12 της Ferrari

ΝΕΑ

Στα σκαριά ο πιο δυνατός V12 της Ferrari

ΝΕΑ

Η νέα 812 Competizione διαθέτει τον ισχυρότερο V12 κινητήρα της Ferrari, κάτι όμως που αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Το νέο supercar της φίρμας του Maranello, προσφέρει στον κάτοχό του ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 6,5 lt που καταφέρνει να αποδίδει μέγιστη ισχύ 830 PS και 692 Nm ροπής, ξεπερνώντας σε δύναμη ακόμα και τo αντίστοιχο μοτέρ της LaFerrari.

Αλλά όπως όλα δείχνουν οι μηχανικοί της εταιρείας δεν σταματούν εδώ. Σε συνέντευξή του σε βρετανικό Μέσο, ο τεχνικός διευθυντής Michael Leiters ανακοίνωσε ότι ήδη εξελίσσεται ένας ακόμα ισχυρότερος V12 κινητήρας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα να ονομάσει το μοντέλο που θα τον διαθέτει.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, δεν θα είναι πολλά αυτά που βάση προδιαγραφών μπορούν να φιλοξενήσουν κάτω από το καπό το συγκεκριμένο μοτέρ. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης της LaFerrari, που αναμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια και που θα αποτελέσει παράλληλα και τη βάση για τη δημιουργία του αγωνιστικού πρωτότυπου που ορίζει το πρόγραμμα «Le Mans Hypercar». Αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο μοτέρ θα εξοπλίσει αποκλειστικά αγωνιστικές εκδόσεις, όπως ανέφερε και ο υπεύθυνος marketing της Ferrari, Enrico Galliera.

Το δεύτερο υποψήφιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι η πολυαναμενόμενη Purosangue, με το υψηλών επιδόσεων SUV να συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης, ενώ το τρίτο πιθανότερο σενάριο αφορά μία εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής έκδοση, αντίστοιχη των Monza SP1 και SP2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες Ferrari και Lamborghini πωλούνται κάθε μήνα στην Ελλάδα;
Δυστυχώς μια Ferrari F40 λιγότερη (+video)
«Κινέζος» το πρώην αφεντικό της Ferrari

Advertisement