Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά μια ισχυρότερη Mercedes-AMG

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά μια ισχυρότερη Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Στα σκαριά μια ισχυρότερη Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Το πανέμορφο όσο και ταχύτατο γερμανικό supercar θα αποκτήσει μία πιο hardcore εκδοχή την οποία θα σηματοδοτούν τα διακριτικά GT R, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα που «τρέχουν» στο διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η νέα εκδοχή της Mercedes-AMG θα είναι μία εξέλιξη της GT S και όπως είπαμε θα ξεχωρίζει από τα λογότυπα GT R. Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο ίσως και να υπάρξει ένα μικρό θεματάκι με την Nissan που χρησιμοποιεί το GT-R. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μάλλον θα ξεπεραστεί εύκολα, αφού ο γερμανικός όμιλος έχει αναπτύξει πλέον πολύ στενή συνεργασία με τον γάλλο-ιαπωνικό (Renault-Nissan). Τι πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε;

Μία AMG GT R της οποίας ο V8 με το διπλό turbo θα φτάνει τα 550 άλογα και πέραν τούτου, τις επιδόσεις θα βελτιώνει μία σημαντική εξοικονόμηση βάρους που θα κυμαίνεται στα 80-100 kg. Φυσικά, θα υπάρχει ένα φουλ αεροδυναμικό πακέτο με πιο «άγρια» στοιχεία (όπως μια μεγαλύτερη πτέρυγα στο πίσω μέρος, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα), ενώ η ανάρτηση θα είναι πιο σφιχτή, τα φρένα θα είναι αυξημένα σε διάσταση και αντοχή κ.α. To 0-100 εκτιμάται πως θα «πέφτει» κατά 0,2 sec (στα 3,4 sec), ενώ αξίζει να πούμε πως στα πλάνα της Mercedes-AMG περιλαμβάνεται και μία Black Series εκδοχή που θα κυκλοφορήσει το 2018.

Advertisement
Advertisement