Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η κορυφαία Porsche 718 Cayman GT4 RS

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η κορυφαία Porsche 718 Cayman GT4 RS

ΝΕΑ

Στα σκαριά η κορυφαία Porsche 718 Cayman GT4 RS

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν η Porsche εξελίσσει την top of the range έκδοση της γκάμας 718 Cayman, η οποία θα φέρει τον κωδικό GT4 RS.

Advertisement
Advertisement

Η φίρμα από την Στουτγάρδη, θέλοντας να επιβεβαιώσει την τεχνολογική της ανωτερότητα στα σπορ μοντέλα μας προετοιμάζει για μία «καυτή» έκδοση της 718 Cayman, η οποία θα βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, όντας ισχυρότερη από την GT4.

Ηδη οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το μοντέλο δοκιμών βρίσκονται στα χέρια μας και οι πρώτες εντυπώσεις είναι οι αναμενόμενες. Εξωτερικά, η 718 Cayman GT4 RS ξεχωρίζει από το ιδιαίτερα δυναμικό bodykit, το οποίο περιλαμβάνει τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως τα εμπρός πτερύγια (ducts) που συμβάλλουν στην ψύξη των φρένων και οι εισαγωγές αέρα YNACA. Δεν λείπουν επίσης οι τοποθετημένοι πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα αεραγωγοί που θα προσφέρουν τα μέγιστα στο κεντρικά τοποθετημένο μοτέρ, καθώς και η ευμεγέθης πίσω σταθερή πτέρυγα.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο, προς το παρόν η Porsche δεν έχει ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο. O αρχιμηχανικός της εταιρείας, Markus Baumann τόνισε πως το μοτέρ της GT4 RS θα βασίζεται στο αντίστοιχο της GT4, όντας εξακύλινδρο που θα διαθέτει όμως βελτιώσεις σε ορισμένα σημεία, με την προσθήκη εξαρτημάτων από τιτάνιο και νέο σύστημα βαλβίδων. Επίσης ο συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι dry sump, ώστε να εγγυηθεί το χαμηλότερο δυνατό κέντρο βάρους. Το σύστημα, επίσης, θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση λίπανσης του κινητήρα στις υψηλές στροφές περιστροφής του, ενώ το λιπαντικό που θα «μένει» σε αυτό θα είναι λιγότερο σε ποσότητα από τα συνηθισμένα σύνολα.

Αναβαθμισμένη θα είναι επίσης η σχεδίαση της ανάρτησης, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ενώ από το μενού δεν θα λείπουν τα σπορ προδιαγραφών ελαστικά και διάφορα στοιχεία που θα βελτιώνουν την πρόσφυση στις στροφές.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Σοκ! Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πινακίδες ΔΟΚ

Σε τρία χρόνια η φθηνότερη μπαταρία της Tesla

Η τηλεργασία μειώνει τις εκπομπές CO2!

Advertisement