Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Αθήνα, έως και 2,81 ευρώ στα νησιά!

Ελλάδα 22:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Αθήνα, έως και 2,81 ευρώ στα νησιά!

ΝΕΑ

Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη στην Αθήνα, έως και 2,81 ευρώ στα νησιά!

ΝΕΑ

Οι τιμές των καυσίμων έχουν χτυπήσει κόκκινο και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα σταματήσει η συνεχής άνοδος των τελευταίων εβδομάδων…

Advertisement
Advertisement

Στα ύψη έχουν εκτιναχτεί τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των καυσίμων και όλοι αναρωτιούνται πότε θα μπει φρένο στο ξέφρενο ράλι. Κάθε εβδομάδα τα καύσιμα «τσιμπούν» 2-3 λεπτά στο λίτρο με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να έχουν πλησιάσει ή ακόμα και να έχουν ξεπεράσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο, αναφορικά με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.

Στο νομό Αττικής και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι οδηγοί μπορούν να βρουν την 95άρα αμόλυβδη βενζίνη από 1,80 ευρώ ανά λίτρο έως και πάνω από τα 2 ευρώ.

Αναφορικά με την 100άρα οι τιμές ανεβαίνουν σημαντικά καθώς ξεκινούν από τα 1.93 ευρώ ανά λίτρο και φάνουν μέχρι και τα 2,40 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

ΣΟΚ στην… Αντίπαρο με 2,81 ευρώ ανα λίτρο η 100άρα!

Τα πράγματα χειροτερεύουν ιδίως στις Κυκλάδες, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους μόνιμους κατοίκους των νησιών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ξεκινά από τα 2,03 ευρώ ανά λίτρο σε πρατήριο της Νάξου και φτάνει έως τα 2,37 ευρώ το λίτρο (για 95άρα!) στο νησί της Μήλου.

Αν ο οδηγός επιλέξει τη βενζίνη των 100 οκτανίων, εκεί τα ποσά προκαλούν… ίλιγγο. Η φθηνότερη 100άρα πωλείται στην Τήνο με τιμή 2.10 ευρώ ανά λίτρο ενώ η ακριβότερη πωλείται στην Αντίπαρο με τιμή 2,81 ευρώ ανά λίτρο…

Advertisement

Να σημειώσουμε πως στην περίπτωση των καυσίμων στην Ελλάδα, η τελική τιμή επιβαρύνεται με πολύ ψηλούς φόρους που αγγίζουν σχεδόν τα 2/3. Για παράδειγμα, εάν το καύσιμο διατίθεται στα 2 ευρώ, σχεδόν τα 1,20-1,30 ευρώ είναι φόροι, κάτι που σημαίνει πως όσο ανεβαίνουν οι τελικές τιμές τόσο περισσότερα χρήματα μπαίνουν στα κρατικά ταμία.