Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SsangYong: Good morning America

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SsangYong: Good morning America

ΝΕΑ

SsangYong: Good morning America

ΝΕΑ

Η SsangYong, η Κορεάτικη φίρμα με τις πολλές βλέψεις και φιλοδοξίες στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, αναμένεται να ρίξει τα δίχτυα της στην τεράστια αγορά των Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Πότε θα γίνει αυτό; Ο πρόεδρος Choi Johng-sik δήλωσε κατηγορηματικά πως αυτό πρόκειται να συμβεί μετά από τρία χρόνια, μέσα στο 2020. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Η Αμερική είναι πολύ ανταγωνιστική αγορά και προφανώς θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια πολύ καλή μάρκα με ανάλογη εικόνα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, ετοιμάζουμε δύο μικρά SUV για την απαιτητική αγορά των Η.Π.Α.».

Advertisement
Advertisement

Οι ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν πως το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που θα κυλήσουν τους τροχούς τους αρχικά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού θα είναι το αναβαθμισμένο Tivoli, το οποίο δοκιμάστηκε πλέον στην Ευρώπη και κρίθηκε ικανό να κάνει καριέρα και σε μια εντελώς διαφορετική αγορά. Το άλλο, ενδεχομένως να είναι το νέο Korando, έχοντας μια σχεδίαση που θα ταιριάζει γάντι στις συνήθειες των Αμερικανών πολιτών.

SsangYong-Korando-640

Αμφότερα βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική και πλατφόρμα, οπότε δεν εκτοξεύουν το κόστος κατασκευής, ενώ θα διατίθενται τόσο με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού καθώς και με κίνηση στους δύο ή σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

Οι πληροφορίες από την SsangYong αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα μοντέλα θα υιοθετήσουν δύο νέους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 1,5 και 2,0 λίτρων με ισχύ 162 και 220 ίππους αντίστοιχα. Οι προδιαγραφές του θα είναι σύμφωνες με την αμερικάνικη νομοθεσία.

 

Advertisement