Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπορ επίθεση της VW με υβριδικά

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπορ επίθεση της VW με υβριδικά

ΝΕΑ

Σπορ επίθεση της VW με υβριδικά

ΝΕΑ

Το VW Group ετοιμάζεται να μας φέρει μια νέα γενιά σπορ αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν για την κίνησή τους υβριδική τεχνολογία, έχοντας ως στόχο να συνδυάσουν με επιτυχία τις γρήγορες επιδόσεις, με την όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες μας έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία εκεί όπου μιλώντας σε τοπικά μέσα, πηγή μέσα από την εταιρεία αποκάλυψε ότι το VW Group θα ξεκινήσει να προσφέρει τα πρώτα σπορ υβριδικά αυτοκίνητα με στόχο εκτός των άλλων να αλλάξει την άποψη του κοινού για τα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό και να προετοιμάσει το έδαφος για το μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο ποια θα είναι αυτά τα νέα μοντέλα, η ίδια αυτή πηγή αποκαλύπτει ότι το πρώτο σπορ υβριδικό μοντέλου του Ομίλου θα είναι η επόμενη γενιά της Skoda Fabia RS, η οποία θα έρθει στην αγορά σε 2 με 3 χρόνια από σήμερα. Αντίστοιχα, αυτή η λύση φαίνεται ότι προωθείται και για το νέο SEAT Ibiza CUPRA.

Εκτός των μικρών σπορ μοντέλων του Ομίλου πάντως υβριδικά αναμένονται να είναι και τα επόμενης γενιάς μικρομεσαία σπορ αυτοκίνητα, όπως το VW Golf GTI. Σύμφωνα μάλιστα και με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει παλαιότερα, το νέο μοντέλο θα συνδυάσει έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα με ένα 48 Volt ηλεκτρικό σύστημα, που θα το υποβοηθά στην απόδοσή του. Το τι νούμερα ισχύος θα έχει ή ποιες θα είναι οι επιδόσεις του, είναι νωρίς ακόμη να προβούμε σε υποθέσεις.

Advertisement
Advertisement