Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπάνιο όχημα του 1937 βγαίνει σε δημοπρασία

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπάνιο όχημα του 1937 βγαίνει σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Σπάνιο όχημα του 1937 βγαίνει σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Δεν είναι απλά «ένα λεωφορείο» του 1937. Είναι ένα Kenworth και θεωρείται κομμάτι της Αμερικάνικης ιστορίας μια και προέρχεται από το Εθνικό Πάρκο του Mount Rainier.

Advertisement
Advertisement

Η Legacy Classic Trucks ολοκλήρωσε την αποκατάσταση ενός από τα λεωφορεία που θεωρούνται μυθικά στις ΗΠΑ. Αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο είναι του 1937, κατασκευασμένο από την Kenworth που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά επισκεπτών στο Εθνικό Πάρκο Mount Rainier (το οποίο λειτουργεί ως χώρος αναψυχής από το 1899). Το λεωφορείο παρέμεινε σε λειτουργία μέχρι το 1962 και έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα όλα αυτά τα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μόνες περίοδοι «ξεκούρασης», ήταν αυτές κατά τη διάρκεια της συντήρησης.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένης της ηλικίας του, το λεωφορείο είχε αρκετά θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής και η Legacy έκανε όλα όσα έπρεπε. Ως μέρος της διαδικασίας, το αμάξωμα δέχτηκε τις σχετικές περιποιήσεις για να εξαλειφθεί οποιοδήποτε ίχνος σκουριάς. Το λεωφορείο ξαναβάφτηκε και εφοδιάστηκε με ζάντες 20×6 με ελαστικά που ταιριάζουν αισθητικά στην χρονολογία κατασκευής του. Στην καμπίνα, η εταιρεία αποκατέστησε τα πάντα και άλλαξε τα όργανα πίσω από το τιμόνι, με νέα που έχουν ρετρό αισθητική. Διατηρήθηκε το αρχικό ξύλινο δάπεδο, ενώ τα καθίσματα επενδύθηκαν με αφράτο Ιταλικό δέρμα.

Πλήρως αποκαταστάθηκε και η επένδυση της οροφής του λεωφορείου, ενώ σε ότι είχε να κάνει με τον κινητήρα, η Legacy αποφάσισε να εγκαταστήσει έναν εξακύλινδρο κινητήρα Hercules JXD με απόδοση 132 ίππων. Η μετάδοση παρέμεινε η ίδια η εργοστασιακή, με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο που διαθέτει και τρεις επιλογές «αργής» σχέσης, με τις οποίες ο οδηγός ξεπερνούσε εμπόδια όπως οι έντονες ανωφέρειες του πάρκου, με βρεγμένο οδόστρωμα και πλήρες φορτίο. Το έτοιμο για τον νέο ιδιοκτήτη λεωφορείο, περιμένει τους ενδιαφερόμενους για την αγορά του με ένα ταμπελάκι τιμής που αναφέρει πάνω του το νούμερο των 515.388 €.

Advertisement