Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SOS: Αυτός ο διακόπτης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SOS: Αυτός ο διακόπτης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος

ΝΕΑ

SOS: Αυτός ο διακόπτης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος

ΝΕΑ

Οι λειτουργίες των σύγχρονων αυτοκινήτων είναι μελετημένες έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών. Υπάρχει όμως μία παράμετρος που θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Advertisement
Advertisement

Αν και τα αυτοκίνητα στις μέρες μας έχουν προχωρήσει πολύ στην άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Ο ειδικός σε θέματα αυτοκινήτων Scotty Kilmer, γνωστός για την 55χρονη εμπειρία του στην Βρετανία, μοιράστηκε μια σημαντική συμβουλή για τους οδηγούς.

Μέσω των δημοφιλών λογαριασμών του στα social media, ο Kilmer προειδοποίησε τους θεατές για τους πιθανούς κινδύνους της χρήσης του κουμπιού ανακύκλωσης στο σύστημα κλιματισμού ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ταξιδιών.

Advertisement
Advertisement

Τόνισε τη σημασία της επιλογής του φρέσκου αέρα αντί του αέρα με ανακυκλοφορία, ιδίως όταν οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομους.

Ο Kilmer εξήγησε ότι η χρήση ανακυκλωμένου αέρα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό του οχήματος.

Αυτή η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να οδηγήσει σε υπνηλία και μειωμένη πρόσληψη οξυγόνου, η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει την εγρήγορση και τις γνωστικές ικανότητες του οδηγού.

Advertisement

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, ο Kilmer πρότεινε να αφήνετε το σύστημα κλιματισμού στη λειτουργία φρέσκου αέρα, εξασφαλίζοντας συνεχή ροή οξυγόνου.

Ανέφερε επίσης ότι εάν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι υψηλές, η χρήση ανακυκλωμένου αέρα είναι αποδεκτή, εφόσον ένα ή περισσότερα πίσω παράθυρα είναι ελαφρώς ανοιχτά, επιτρέποντας την είσοδο φρέσκου αέρα στο όχημα.

Advertisement

Αυτή η ουσιαστική συμβουλή, η οποία υποστηρίζεται από πραγματικές εμπειρίες που μοιράστηκαν οι ακόλουθοι στα social media, χρησιμεύει ως πολύτιμη υπενθύμιση για τους οδηγούς να δίνουν προτεραιότητα στη σωστή κυκλοφορία του αέρα κατά την οδήγηση, ιδίως κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Προβληματισμός για την στατικότητα των κτιρίων
Καύσωνας: Πέντε συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις
Κλιματισμός: Τα 5 λάθη που κάνουμε