Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Sold out η νέα Corvette C8

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Sold out η νέα Corvette C8

ΝΕΑ

Sold out η νέα Corvette C8

ΝΕΑ

Ιδιαίτεροι χαρούμενοι θα πρέπει να είναι τα στελέχη της GM, καθώς η νέας γενιάς Corvette C8 έχει ήδη πουλήσει όλα την παραγωγή της για το έτος 2020.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της GM Αμερικής, Barry Engle, στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων Chevrolet Tahoe και Silverado, τα μοντέλα της Corvette που είχαν προγραμματιστεί προς παραγωγή μέσα στο 2020 έχουν πουληθεί ήδη. Συνολικά έχουν προ-παραγγελθεί σχεδόν 40.000 Corvette, κυρίως από ενδιαφερόμενους στην αγορά των ΗΠΑ. Σημειώστε ότι ο παραπάνω αριθμός αποτελεί το σχεδόν το 50% των αντίστοιχων πωλήσεων της Mustang, μιλώντας πάντα σε ετήσια βάση. H αυξημένη ζήτηση για το κεντρομήχανο supercar έχει επίσης οικονομικές επιπτώσεις για τη General Motors. Είναι κατανοητό ότι η Corvette C8 δεν επιφέρει κέρδη στην Chevrolet, εκτός αν είναι η ακριβότερη των εκδόσεων που κοστίζει περίπου 80.000 δολάρια.  Για το λόγο αυτό, αρχής γεννομένης από το 2021, η βασική έκδοση θα κοστίζει πιο ακριβά από την αντίστοιχη του MY 2020 (59.995 δολάρια). O Engle τόνισε πως οι ντίλερς έχουν ήδη ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τους έχουν ανακοινώσει να μην πουλήσουν τη νέα Corvette σε τιμές παραπάνω από αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (1LT, 2LT και 3LT), η Corvette C8 Stingray λανσάρεται τόσο σε κουπέ αμάξωμα όσο και ως καμπριολέ. O LT2 κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από την πλάτη του οδηγού, έχει χωρητικότητα 6,2 λίτρα, είναι οκτακύλινδρος σε διάταξη V, αποδίδει 495 ίππους και συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων. Αργότερα αναμένεται να παρουσιαστεί και η έκδοση Z06, με τον νέο οκτακύλινδρο σε διάταξη V μηχανικό σύνολο τεχνολογίας flat-plane crank, το οποίο θα διαθέτει δύο υπερσυμπιεστές. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η μέγιστη ισχύς να ξεπερνά τους 800 ίππους.