Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΣΟΚ: Ποιο προϊόν της κατήργησε η Volkswagen;

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΣΟΚ: Ποιο προϊόν της κατήργησε η Volkswagen;

ΝΕΑ

ΣΟΚ: Ποιο προϊόν της κατήργησε η Volkswagen;

ΝΕΑ

Σαν «βόμβα» έπεσε στην αγορά της Γερμανίας η ανακοίνωση της κατάργησης ενός από τα κορυφαία και πιο κερδοφόρα προϊόντα της Volkswagen. Δείτε γιατί το κάνει αυτό…

Advertisement
Advertisement

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βγάζει από τον κατάλογο των προϊόντων της κάτι που υπάρχει σε αυτόν από τη δεκαετία του 1970.

Σημεία των καιρών; Ή αλλαγή στις συνήθειες; Σιγά, σιγά οι Γερμανοί αποχαιρετούν ένα αγαπημένο προϊόν της Volkswagen που τους συντρόφευε, εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν μαζί τους στις δύσκολες καθημερινές ασχολίες τους, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Ηλεκτροκίνηση, αλλαγές στο κλίμα, υγιεινή διατροφή.

Advertisement
Advertisement

Οι καταστάσεις αλλάζουν ακόμη και στην συντηρητικά τυπική Γερμανία. Όμως η ανακοίνωση από το Wolfsburg ισχύει και ίσως ξεκινήσει επανάσταση γιατί η Volkswagen καταργεί το Currywurst στα εργοστάσιά της, προσπαθώντας να προωθήσει τα εναλλακτικά προϊόντα χωρίς κρέας.

 

Advertisement

Μια vegan έκδοση είναι στο μενού, ενώ τα κλασικά λουκάνικα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε μερικές καφετέριες εργοστασίων της. Η αντίδραση όλων είναι σίγουρα η φράση Mein Gott! (Θεέ μου!) αφού θα γίνει λίγο πιο δύσκολο να πάρετε το διάσημο currywurst της Volkswagen στο εργοστάσιό του στο Wolfsburg.

Ο λόγος είναι πως μία από τις καφετέριες του εργοστασίου θα γίνει πλήρως χορτοφαγική, σύμφωνα με τη Wolfsburger Nachrichten. Η κίνηση αυτή είναι μέρος ενός συνολικού στόχου από τον επικεφαλής σεφ της αυτοκινητοβιομηχανίας να μην σερβίρει κρέας από εργοστασιακές φάρμες στις εγκαταστάσεις έως το 2025.

Advertisement

Υπάρχουν αρκετές καφετέριες που εξυπηρετούν το τεράστιο συγκρότημα εργοστασίων της VW στο Wolfsburg. Η απόφαση να αφαιρεθεί το λουκάνικο από το μενού επηρεάζει μόνο αυτήν που βρίσκεται στα πολυώροφα διοικητικά γραφεία. Από τις 20 Αυγούστου, το φαγητό εκεί θα γίνει χορτοφαγικό, συμπεριλαμβανομένων μπιφτέκι με μελιτζάνες ή Jackfruit (αρτοκαρπός).

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess, μίλησε για την απόφαση του επικεφαλής Γαστρονομίας και Εστίασης Nils Potthast. Ο Diess ανάρτησε την ανακοίνωση πως το vegan currywurst είναι ήδη διαθέσιμο σε μερικές από τις καφετέριες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα εξήγησε πως όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου στόχου να προσφέρουν  λιγότερο κρέας, περισσότερα λαχανικά και καλύτερα συστατικά στο φαγητό ώστε να κάνουν τους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας πιο υγιείς.

Advertisement

Γνωρίζετε ότι:

  • Το currywurst αποτελείται από ένα χοιρινό λουκάνικο με πάστα Curry που είναι παρόμοιο με αυτό του hot dog ή του bratwurst.
  • Καλύπτεται από μια πικάντικη σάλτσα, που βασίζεται σε κέτσαπ με λίγο επιπλέον Curry και σχεδόν πάντα το σερβίρουν με πατάτες τηγανιτές.
  • Συχνά το βρίσκετε σε καντίνες στο δρόμο, ενώ τα λουκάνικα και η σάλτσα είναι άμεσα διαθέσιμη στα super market.
  • Η Volkswagen άρχισε να φτιάχνει το δικό της currywurst σε κρεοπωλείο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Wolfsburg το 1973 όπου δουλεύουν 30 εργάτες.
  • Τα λουκάνικα ονομάζονται «Volkswagen Original Part» με αριθμό ανταλλακτικού 199 398 500 A.
  • Τα λουκάνικα της VW εξάγονται σε 11 χώρες.
  • Η καλύτερη χρονιά ήταν το 2018 όπου πωλήθηκαν 6.810.000 λουκάνικα VW.
  • Η εταιρεία παράγει στο Wolfsburg  κατά μέσω όρο 18.000 λουκάνικα Curry την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η VW παράγει περισσότερο currywurst εκεί από αυτοκίνητα.
  • Πρόσφατα, οι εργαζόμενοι της VW πάλεψαν να κρατήσουν το currywurst στο μενού σε μερικές από τις καφετέριες.
  • Όταν η αυτοκινητοβιομηχανία προσπάθησε να το βγάλει από το μενού των εργαζόμενων, στη γραμμή συναρμολόγησης του Golf στο Wolfsburg, μετέφεραν το παράπονό τους στο συνδικάτο και μπόρεσαν να επαναφέρουν το γεύμα, σύμφωνα με το site Wolfsburger Nachrichten.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η αντανάκλαση του ήλιου έστειλε το Tesla Model S στη καταστροφή
Αράχωβα: Οι «οδηγάρες» και τα μυστικά κορωνοπάρτι!
Μεγάλη Βρετανία: Γίνονται «στουπί» και θέλουν να πιάσουν τιμόνι