Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκ! Παραλίγο τραγωδία με υποψήφια οδηγό στο Χολαργό

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοκ! Παραλίγο τραγωδία με υποψήφια οδηγό στο Χολαργό

ΝΕΑ

Σοκ! Παραλίγο τραγωδία με υποψήφια οδηγό στο Χολαργό

ΝΕΑ

Υποψήφια οδηγός έχασε την ψυχραιμία της κατά τη διάρκεια των πρακτικών εξετάσεων οδήγησης χτύπησε σε πόρτα σπιτιού και παροχή φυσικού αερίου.

Advertisement
Advertisement

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εκπαιδευτών αλλά και των εξεταστών οδήγησης για το νέο σύστημα που υιοθέτησε το υπουργείο Μεταφορών στις εξετάσεις οδήγησης καθώς αμέσως μόλις ξεκίνησαν μετά από 7,5 μήνες καταγράφηκε η πρώτη σύγκρουση από υποψήφια οδηγό χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διαδικασία πρακτικών εξετάσεων οδήγησης στο Χολαργό υποψήφια οδηγός προκάλεσε ατύχημα ευτυχώς χωρίς θύματα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η υποψήφια οδηγός κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος προφανώς λόγω άγχους και κακού χειρισμού και αφού ήταν μόνη της στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, τράκαρε την πόρτα σπιτιού και στη συνέχεια χτύπησε επάνω σε κουτί παροχής φυσικού αερίου!

Αυτό είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η υποψήφια οδηγός το χτύπησε κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, εξεταστές και εκπαιδευτές οδήγησης και απομάκρυναν την υποψήφια οδηγό από το αυτοκίνητο ενώ παράλληλα ειδοποίησαν την εταιρεία φυσικού αερίου ώστε να διαπιστώσει μήπως από την σύγκρουση υπάρχει διαρροή.

Αν περνούσε ή έβγαινε κάποιος άνθρωπος ή μικρό παιδί από το σπίτι εκείνη τη στιγμή είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα είχε συμβεί καθώς θα θρηνούσαμε θύματα!

Αυτή είναι η πόρτα στην πάνω στην οποία έπεσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε η υποψήφια οδηγός.

Advertisement

Όπως αναφέρει αποκλειστικά στο Newsauto.gr ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Παναγώτης Χαρμής: «Ατύχημα συνέβη κατά την ώρα των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης στο Χολαργό την Πέμπτη 23-5-2019 το απόγευμα.

Συνάδελφοι που ήταν κοντά στο χώρο μου ανέφεραν ότι μαθήτρια εξεταζόμενη για την απόκτηση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Β, στο Χολαργό επί της οδού Κορυτσάς, κατά την ώρα της πρακτικής εξέτασης στην δοκιμασία του παρκαρίσματος από λάθος χειρισμό (προφανώς λόγω άγχους) έστριψε αντίθετα το τιμόνι και αντί να παραλληλίσει το αυτοκίνητο με το πεζοδρόμιο το έφερε κάθετα προς αυτό με αποτέλεσμα να ανέβει πάνω σε αυτό, να χτυπήσει την καγκελόπορτα της περίφραξης ενός σπιτιού και την παροχή του φυσικού αερίου. Η καγκελόπορτα έφυγε από τη θέση της και ο μετρητής καταστραφεί.

Advertisement

Επίσης μου ανέφεραν ότι της φώναζαν να πατήσει φρένο αλλά η υποψήφια από το άγχος της επιτάχυνε περισσότερο.

Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν έβγαινε κάποιος εκείνη τη στιγμή από την οικία που έγινε το ατύχημα ή περνούσε κάποιος πεζός, να λάβετε υπόψη σας ότι ακριβώς απέναντι υπάρχει παιδική χαρά.

Οι κάτοικοι της περιοχής που βγήκαν έξω μετά το συμβάν φώναζαν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους και την απορία τους τι θα γινόταν αν με την πρόσκρουση έπαιρνε φωτιά η παροχή του φυσικού αερίου.

Advertisement

Θέλω να σας τονίσω ότι όσα χρόνια γινόντουσαν εξετάσεις και ο εκπαιδευτής ήταν εντός οχήματος τα ατυχήματα ήταν μηδενικά.

Σύμφωνα με το νέο ν. 4599/2019, ο υποψήφιος οδηγός στο πρώτο μέρος της πρακτικής εξέτασης θα είναι εντελώς μόνος του στο αυτοκίνητο κατά το πρώτο και δεύτερο μεταβατικό στάδιο του νομού την ώρα της εξέτασης στο παρκάρισμα και την οπισθοπορεία με γωνία εντός του αστικού ιστού. Μετά την ολοκλήρωση των μεταβατικών σταδίων δεν θα υπάρχει εκπαιδευτής οδήγησης εντός του οχήματος και στο δεύτερο μέρος της πρακτικής εξέτασης δηλαδή της πορείας εντός του αστικού ιστού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης είχε εκφράσει επανειλημμένως έντονες αντιρρήσεις για την απουσία του εκπαιδευτή από το αυτοκίνητο στον αστικό ιστό κατά την ώρα των εξετάσεων τονίζοντας ότι ο εκπαιδευτής βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου και για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας των υπόλοιπων χρηστών των οδών. Αυτό είχε αναφερθεί και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών μέσω δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού.

Ως Ομοσπονδία μέσω email είχαμε ειδοποιήσει τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της περιφέρειας Αττικής στις 21 Μαΐου ότι οι εξετάσεις δεν γίνονται σύννομα όπως αναφέρει η νομοθεσία.

Το καμπανάκι για δυσάρεστα γεγονότα χτύπησε. Ας το ακούσουν οι αρμόδιοι και να λάβουν τα μέτρα τους πριν συμβεί κάποιο ατύχημα που δεν θα υπάρχει επιστροφή.

Εμείς ως κλάδος φωνάζουμε: Κάμερες εντός των εκπαιδευτικών οχημάτων κατά την ώρα της πρακτικής εξέτασης για το αδιάβλητο των εξετάσεων και ο εκπαιδευτής που έχει εκπαιδεύσει τον υποψήφιο και γνωρίζει τις αντιδράσεις του να είναι εντός του οχήματος κατά την ώρα των εξετάσεων.»

Τι προβλέπει ο νόμος

Το νέο σύστημα εξετάσεων πρακτικής οδήγησης σύμφωνα με το νέο νόμο προβλέπει ειδικά διαμορφωμένες πίστες, κάμερες και μικρόφωνα τη στιγμή που ο υποψήφιος οδηγός είναι μόνος του στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο.

Αλλά επειδή δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω ο υποψήφιος οδηγός βρίσκεται ολομόναχος αντιμέτωπος με τους εξεταστές που δίνουν εντολές εκτός του οχήματος με αποτέλεσμα το οποιοδήποτε λάθος να μπορεί να εξελιχθεί άμεσα σε δυστύχημα.

Όλα τα παραπάνω να υπενθυμίσουμε πως διαδραματίστηκαν σε έναν δημόσιο δρόμο που κυκλοφορούν και άλλα οχήματα, ποδήλατα ή ακόμα και γονείς με μικρά καρότσια με αποτέλεσμα οι πιθανότητες ενός δυστυχήματος να είναι πολύ υψηλές!

Αλλά στην Ελλάδα προφανώς οι νόμοι ψηφίζονται για να υπάρχουν στα χαρτιά και οι εξετάσεις με το νέο σύστημα έχουν καταντήσει να γίνονται δημόσιος κίνδυνος για τους πολίτες που θα βρεθούν πλησίον των υποψήφιων οδηγών που θα εξετάζονται στη διαδικασία παρκαρίσματος ή της οπισθογωνίας και θα βρίσκονται για πρώτη φορά μόνοι τους στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο όντας αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι…