Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απαγόρευση των ΙΧ βενζίνης και diesel από το 2030

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απαγόρευση των ΙΧ βενζίνης και diesel από το 2030

ΝΕΑ

Απαγόρευση των ΙΧ βενζίνης και diesel από το 2030

ΝΕΑ

Η Βρετανία επαναπροσδιορίζει τον προγραμματισμό της και εξετάζει να σταματήσει τις πωλήσεις ΙΧ με κινητήρες 10 χρόνια νωρίτερα.

Advertisement
Advertisement

Η Μεγάλη Βρετανία αποτελούσε μία από τις χώρες η οποία επίσημα είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2040. Λίγο αργότερα όρισε το 2035 ως τη χρονιά που θα απαγορεύσει την πώληση πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αλλά όπως φαίνεται πλέον εξετάζει την απαγόρευση τους 10 χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμός της δηλαδή από το 2030!

Το συγκεκριμένο μέτρο αυτό αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια των Αρχών της Βρετανίας να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και να επιτευχθούν οι στόχοι των εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Η απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel αποτελεί βασικό μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα, το οποίο όμως θα κοστίζει πολλά δισεκατομμύρια λίρες και με την κυβέρνηση να αναγκάζει επίσης και τα τοπικά συμβούλια να λάβουν μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, όπως π.χ να καταργηθούν οι περιορισμοί, όπως τα σαμαράκια και οι κυκλικοί κόμβοι, προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην χρειάζεται να επιβραδύνουν και να επιταχύνουν.

Τα υπάρχοντα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και diesel δεν θα απαγορευθούν και θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά, με το κράτος να ενθαρρύνει με μέτρα που θα ανακοινώσει, την σταδιακή αντικατάστασή τους από φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Οι κατασκευαστές και οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποίησαν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει σταδιακά τις πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου, ενέχει ρίσκο να επιβαρυνθούν οικονομικά τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα από την κατοχή οχημάτων, ενώ θέτονται σε κίνδυνο και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Advertisement

Μερικές ανησυχίες των κατασκευαστών αναφέρουν την ανάγκη για εκτεταμένα σημεία φόρτισης, ώστε να δώσουν στους καταναλωτές την αυτοπεποίθηση να στραφούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επιπλέον, η απαγόρευση των παραδοσιακών αυτοκινήτων θα επιβαρύνει περισσότερο τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα όπου δεν θα έχουν διαθέσιμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Εξανεμίστηκε η διαφορά μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!

Advertisement