Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Karoq: Teaser video αποκαλύπτει κάποιες από τις αλλαγές του

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Karoq: Teaser video αποκαλύπτει κάποιες από τις αλλαγές του

ΝΕΑ

Skoda Karoq: Teaser video αποκαλύπτει κάποιες από τις αλλαγές του

ΝΕΑ

Το Karoq θα δεχθεί ένα facelift και θα παρουσιαστεί στις 30 Νοεμβρίου. Λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια, η τσέχικη μάρκα κυκλοφόρησε μια εικόνα teaser, όπου διακρίνονται κάποιες από τις αλλαγές του συμπαγούς crossover.

Advertisement
Advertisement

Διακρίνονται οι νέες ζάντες αλουμινίου (με την χρυσοκαφέ βαφή) ίδιες με αυτές του ολοκαίνουργιου Fabia όπου θα είναι διαθέσιμες σε μεγέθη 16 και 17 ιντσών.

 

Η Skoda είναι αρκετά απασχολημένη φέτος αποκαλύπτοντας το ολοκαίνουργιο Fabia, το λίφτινγκ του Kodiaq, καθώς και λανσάροντας τα Kushaq και Slavia στην Ινδία μαζί με το Octavia Pro στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε δει επίσης teaser του Enyaq iV Coupe και σκίτσα (πρώιμης σχεδίασης) που απεικονίζουν την επόμενη γενιά του Superb. Επιπλέον το Enyaq iV απέκτησε μια έκδοση Sportline και το Scala κυκλοφόρησε σε μια πιο σπορ έκδοση (την Edition S) των 190 ίππων.

Το teaser του Skoda Karoq δείχνει την έκδοση 4×4 με την προαιρετική ηλιοροφή,  έχει πιο λεπτούς προβολείς LED με τεχνολογία matrix (από τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά μοντέλα Skoda).

Advertisement

Τα φώτα τεσσάρων σημείων παραμένουν, αλλά τα επάνω σώματα έχουν πιο κομψό σχήμα και πλαισιώνουν την φαρδύτερη μπροστινή «μάσκα». Πίσω τα φώτα διατηρούν το σχήμα τους, αλλά δημιουργούν «ιδιαίτερα εντυπωσιακά» γραφικά.

Τα άκρα της εξάτμισης υποδηλώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με επίπεδο εξοπλισμού Sportline, καθώς η σχεδίαση τους είναι ίδια με αυτών της Octavia στην πρώτη της έκδοση Sportline.

Advertisement

Ίσως ένα τελευταίο teaser (πιθανά στις επόμενες μέρες) να ρίξει φως στο εσωτερικό της καμπίνας, αν και δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές.

Η ισχύς αναμένεται να παρέχεται από τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ του Ομίλου VW, συμπεριλαμβανομένου του τρικύλινδρου TSI 1,0 λίτρων για το βασικό μοντέλο, ακολουθούμενο από τον τετρακύλινδρο 1,5 TSI. Ο βενζινοκινητήρας κορυφαίων προδιαγραφών θα πρέπει να είναι ο 2.0 TSI των 190 ίππων και είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι ο πετρελαιοκινητήρας 2.0 TDI θα συνεχίσει να εξοπλίζει το facelifted Karoq.

Μερικοί από τους τετρακύλινδρους κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι με AWD (τετρακίνηση), ενώ δεν προβλέπεται plug-in υβριδική έκδοση.

Advertisement

Το Karoq 2022 θα βασιστεί στην επιτυχία της προηγούμενης έκδοσης, που ήταν το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Skoda πέρυσι αλλά και στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Περισσότερα από μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα έχουν πουληθεί από την κυκλοφορία του compact crossover στην αγορά πριν από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με κατάμαυρο Skoda Enyaq iV ο Πάπας Φραγκίσκος
Skoda Karoq: Ξεπέρασε τις 500.000 αυτοκίνητα
Skoda: Έσπασε το φράγμα των 2 εκατ. SUV