Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Επανεκκίνηση παραγωγής

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Επανεκκίνηση παραγωγής

ΝΕΑ

Skoda: Επανεκκίνηση παραγωγής

ΝΕΑ

Έχοντας προβλέψει για τη λήψη όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων από τον COVID-19 που αφορούν το προσωπικό, η Skoda ετοιμάζεται για επανεκκίνηση της παραγωγής στα εργοστάσιά της στην Τσεχία από τις 27 Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

Η Skoda Auto ετοιμάζεται να συνεχίσει την παραγωγή της στα εργοστάσιά της στην Τσεχία, από τις 27 Απριλίου. Προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία στους εργαζόμενους η εταιρεία ενέκρινε μια σειρά ολοκληρωμένων μέτρων για κάθε τομέα της. Περισσότερες από 80 οδηγίες για την ατομική προστασία που ορίστηκαν σε συνεργασία με τον κοινωνικό εταίρο, KOVO Union, περιλαμβάνονται στα μέτρα που έλαβε η Skoda για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στο χώρο εργασίας. Η λίστα ορίζει, για παράδειγμα, ότι όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκα προσώπου κατά την είσοδό τους στο εργοστάσιο. Αυτό ισχύει επίσης για εξωτερικό προσωπικό. Η εταιρεία θα παρέχει σε όλους τους εργαζόμενους τις απαιτούμενες μάσκες, οι οποίες θα πρέπει να φοριούνται ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εργασίας. Σε κάθε βάρδια έχει προβλεφθεί χρόνος για τον καθαρισμό εργαλείων, τηλεφώνων και πληκτρολογίων, καθώς και κάθε άλλου υλικού και επιφάνειας από τα οποία «περνούν» περισσότεροι του ενός εργαζόμενοι. Επιπλέον, όλοι οι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται ακόμη πιο συχνά.

Advertisement
Advertisement

Άλλες προβλέψεις έχουν γίνει για το προσωπικό της παραγωγής, το οποίο πρέπει να εργάζεται σε μικρότερες ομάδες. Σε όποιες θέσεις εργασίας είναι αυτό δυνατό, οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να εργάζονται από το σπίτι και ο αριθμός των ατόμων που θα παρευρίσκονται ταυτόχρονα στο γραφείο, έχει μειωθεί σημαντικά για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να διατηρηθεί μια ασφαλής απόσταση ανάμεσα στα μέλη της εκάστοτε ομάδας. Αντίστοιχα, είναι σημαντικό οι συνάδελφοι να κάνουν διαλείμματα όχι όλοι μαζί, για να προστατεύσουν την υγεία τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Συστάσεις για τα μέτρα υγιεινής που αναρτώνται σε όλους τους χώρους εργασίας, έχουν να κάνουν με τις υπενθυμίσεις για αποφυγή χειραψίας, τακτικά πλύσιμο ή απολύμανση των χεριών και αποφυγή αγγίγματος του προσώπου με τα χέρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda Auto, Bernhard Maier, δήλωσε: «Η παραγωγή στις τρεις μονάδες μας στην Τσεχία, έχει διακοπεί από τις 18 Μαρτίου του 2020. Θεωρήσαμε πως ήταν η σωστή απόφαση να λάβουμε τέτοια δραστικά μέτρα για να διατηρήσουμε όλους τους εργαζόμενους ασφαλείς. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να κοιτάζουμε μπροστά με μεγάλη αισιοδοξία για άλλη μια φορά. Οι αντιπροσωπείες μας ανοίγουν σταδιακά σε ολόκληρη την Ευρώπη και συνεχίζοντας την παραγωγή, κάνουμε επίσης το επόμενο σημαντικό βήμα για να μπορέσουμε να παραδώσουμε ξανά οχήματα διεθνώς στις αγορές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προσωπικού που εργάστηκαν σκληρά τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες για να καταστήσουν δυνατή την επανεκκίνηση της παραγωγής. Η ομάδα της Skoda είναι απόλυτα αφοσιωμένη και πρόθυμη να ξαναρχίσει το έργο της».

Advertisement