Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκυλίσια ζωή με το απίστευτο Dog Mode των Tesla

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκυλίσια ζωή με το απίστευτο Dog Mode των Tesla

ΝΕΑ

Σκυλίσια ζωή με το απίστευτο Dog Mode των Tesla

ΝΕΑ

Mία ακόμα έξυπνη ιδέα που εφαρμόζεται στα Tesla φροντίζει για την άνεση και την ευχάριστη διαβίωση των τετράποδων φίλων μας στην ακραία περίπτωση που θα χρειαστεί να τα αφήσουμε μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να υποφέρουν τα ζώα συντροφιάς όταν οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν μόνα τους μέσα στο αυτοκίνητο. Σε αρκετές χώρες μάλιστα αντιμετωπίζεται και ως αδίκημα με σοβαρές ποινές, ιδίως τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και ελάχιστα λεπτά μέσα σε ένα καυτό αυτοκίνητο των 60-70 βαθμών μπορούν να οδηγήσουν έως και στον θάνατο ένα τετράποδο.

Απέναντι σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, η Τesla έρχεται με μία ακόμα έξυπνη λύση. Το ονομάζει “Dog Mode” και στην ουσία είναι ένα σύστημα το οποίο μπαίνει σε λειτουργία όταν ο οδηγός απομακρύνεται και διατηρεί την ατμόσφαιρα ευχάριστη και βιώσιμη για τον σκύλο που εξ ανάγκης πρέπει να μείνει στο όχημα.

Το σύστημα αυτό μέσω του κλιματισμού διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία σε ένα ανεκτό επίπεδο των 20 βαθμών Κελσίου, έτσι ώστε το ζώο να αισθάνεται άνετα και να μην υποφέρει από την ζέστη ή την έντονη εφίδρωση.

Advertisement
Advertisement

Στην φωτογραφία βλέπουμε ένα Tesla Model X Plaid στο οποίο ένα συμπαθέστατο Golden Retriever έχει αράξει στην θέση του οδηγού και απολαμβάνει την ησυχία του.

Όπως μαθαίνουμε πιθανότατα να είναι ένα πρώιμο στάδιο δοκιμών του συγκεκριμένου συστήματος, καθώς η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμο μέσα στους πρώτους μήνες του 2022.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία ιδιαίτερα έξυπνη κίνηση της Tesla η οποία θα εκτιμηθεί δεόντως από το διόλου μικρό καταναλωτικό κοινό που τυγχάνει να έχει παρέα ένα ζώο συντροφιάς. Η σκυλίσια ζωή δεν θα είναι ποτέ πια ίδια μέσα στο αυτοκίνητο, και το σίγουρο είναι ότι πολλές εταιρίες θα ακολουθήσουν -και σ’ αυτόν τον τομέα- το παράδειγμα της Tesla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Video: Δε φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα Tesla!
Πόσα Tesla Model X και Model S έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα;
H Tesla κατασκευάζει ανθρωποειδές ρομπότ (+video)

Advertisement