Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύστημα πλοήγησης «τρολάρει» οδηγό (+video)

Ελλάδα 20:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύστημα πλοήγησης «τρολάρει» οδηγό (+video)

ΝΕΑ

Σύστημα πλοήγησης «τρολάρει» οδηγό (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί ένα σύστημα πλοήγησης να είναι τόσο έξυπνο ώστε να προβλέψει ένα ατύχημα; Μάλλον όχι!

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πολλά συστήματα και εφαρμογές πλοήγησης που κάνουν καλή δουλειά. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια πολλές από αυτές είναι συνδεδεμένες με κεντρικές υπηρεσίες ελέγχου της κυκλοφορίας προκειμένου να προμηθεύουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στον οδηγό για την κυκλοφορία και τους δρόμους μπροστά του.

Η εφαρμογή Waze πάντως φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς κατάφερε να προβλέψει μια σύγκρουση μπροστά στα μάτια του οδηγού. Σε βίντεο που κατάγραψε κάμερα μέσα από αυτοκίνητο δείχνει ένα όχημα να κινείται σε μια λεωφόρο με αρκετή κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Ξαφνικά, μπροστά από το αυτοκίνητο μπαίνει ένα pick up φορτηγό το οποίο όμως δεν προσέχει το μεγαλύτερο φορτηγό που βρίσκεται μπροστά του ότι έχει ακινητοποιηθεί. Το pick up πέφτει πάνω στο φορτηγό, ευτυχώς όμως χωρίς μεγάλες συνέπειες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι λίγο πριν συμβεί η σύγκρουση το σύστημα πλοήγησης της Waze ενημερώνει τον οδηγό ότι πρόκειται να γίνει σύγκρουση μπροστά του, κάτι που μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιβεβαιώνεται. Αρχικά ο οδηγός μένει άναυδος με την πρόβλεψη του συστήματος, αλλά γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι ο πλοηγός της Waze δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο συμβάν, αλλά σε μια σύγκρουση που είχε γίνει πιο μπροστά στο δρόμο πριν από αρκετή ώρα.

Καλή η τεχνολογία, αλλά ακόμα δεν είναι τόσο έτοιμη ώστε να μας προβλέπει και το μέλλον.

Advertisement

Δείτε το βίντεο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Πωλήσεις ρεκόρ, bonus-μαμούθ 13.500 ευρώ στους υπαλλήλους
Έτσι αποχαιρετά η Lamborghini το θρυλικό V12
Απίστευτο «ντου» της Τροχαίας: 100.000 έλεγχοι σε 7 ημέρες!