Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Συνεργασία Nissan και EVgo

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργασία Nissan και EVgo

Mobility

Συνεργασία Nissan και EVgo

Mobility

Η Nissan και η EVgo επεκτείνουν το δίκτυο φόρτισης στις Η.Π.Α., με 200 νέους ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DCFC). Κάθε ένας από τους ταχυφορτιστές είναι σε θέση να προσφέρει 100kW και διαθέτει τόσο CHAdeMO  όσο και CCS σύνδεση, ώστε να μπορούν να φορτίσουν τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Η κοινή επένδυση της Nissan και της EVgo, βασίζεται σε ένα εξαετές πλάνο συνεργασίας μεταξύ των δύο κορυφαίων παικτών για την  ηλεκτροκίνηση στις  Η.Π.Α. Από το 2010, η Nissan έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 2.000 ταχυφορτιστές, σε ολόκληρη τη χώρα.

Advertisement
Advertisement

«Η Nissan είναι περήφανη που συνεργάζεται με την EVgo για να κατασκευάσει το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο ταχείας φόρτισης EV στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Aditya Jairaj, διευθυντής  πωλήσεων και μάρκετινγκ των  EVs,  της Nissan North America Inc. «Με δεδομένη την τεράστια ανταπόκριση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου LEAF με την αυξημένη εμβέλεια,  η Nissan και η EVgo θα επιταχύνουν τις δομές ταχείας φόρτισης, δεσμευόμενες από ένα πολυετές πρόγραμμα υποδομών με  φορτιστές, το οποίο θα συνεχίσει να διευρύνει  τις επιλογές ταχείας φόρτισης για τους οδηγούς των EVs,  σε ολόκληρη τη χώρα».

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα σε απόσταση 15 λεπτών από ένα ταχυφορτιστή της EVgo, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Nissan κατά μήκος του δρόμου  I-95 στην Ανατολική Ακτή, αλλά και του δρόμου DRIVEtheARC στην Καλιφόρνια, που εκτείνεται   από το Monterey έως την Λίμνη  Tahoe.

«Η EVG είναι ενθουσιασμένη που επεκτείνει την εξαετή συνεργασία της με τη Nissan για να παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη φόρτιση στους οδηγούς των EVs, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών Nissan LEAF, στο μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο δημόσιο δίκτυο της χώρας», δήλωσε η Cathy Zoi, διευθύνουσα σύμβουλος της  EVG.

Advertisement

Η Nissan και η EVgo θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό πρόγραμμα μάρκετινγκ για να βοηθήσουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών στις Η.Π.Α., αναφορικά με  τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Σε αυτό  περιλαμβάνεται  η προβολή του Nissan LEAF PLUS, με εμβέλεια που φτάνει τα 363 χλμ, η δυνατότητα ταχείας φόρτισης, όπως  και το δίκτυο της EVgo με περισσότερους από 1.200 δημόσιους ταχυφορτιστές σε ολόκληρη τη χώρα. Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.

Advertisement