Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE | Τιμές Καυσίμων

ΑΓΟΡΑ

Nissan LEAF: Διαθέσιμο σε νέες εκδόσεις

  • newsautoteam

Οι τελευταίες εκδόσεις της εξαιρετικά επιτυχημένης γκάμας του Nissan Leaf είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του νέου e+ με την μεγαλύτερη εμβέλεια, το οποίο έχει ήδη λάβει περισσότερες από 8.000 παραγγελίες από την αποκάλυψή του, τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Το  Nissan Leaf,  έρχεται με μια σειρά από τεχνολογικές αναβαθμίσεις, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη αξία  στον κάτοχο του πολυβραβευμένου EV. Με την  προσθήκη της έκδοσης LEAF e+, τα πλεονεκτήματα του μοντέλου ενισχύονται περαιτέρω. Αποτελώντας τη «βιτρίνα»του  Intelligent Mobility της Nissan, το ηλεκτρικό της μοντέλο φέρνει μια εντυπωσιακή δέσμη υπηρεσιών συνδεσιμότητας. Όλες οι νέες εκδόσεις του προσφέρονται με  στάνταρ το νέο σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect,  περιλαμβάνοντας  χαρακτηριστικά όπως το Apple CarPlay και το AndroidAuto που επιτρέπουν την συνδεσιμότητα με τα smartphones. Οι υποψήφιοι αγοραστές του Leaf θα επωφεληθούν και από ένα αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης, το οποίο διαθέτει την λειτουργία  βελτιστοποίησης της διαδρομής  TomTom Live premium traffic, καθώς και την ενσωματωμένη λειτουργία Online Map Update, όπως και τη λειτουργία Location Chargers για την εύρεση σημείων φόρτισης.

Επιπλέον, η ολοκαίνουργια εφαρμογή NissanConnect Services είναι διαθέσιμη για όλες  τις νέες εκδόσεις του Leaf. Με την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης από το smartphone  στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο smartphone,  μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation, επιτρέποντας την ευκολότερη μετάβαση από και προς το σταθμευμένο σημείο και, κατά συνέπεια, από και προς τον τελικό προορισμό.Παράλληλα, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το αυτοκίνητο είναι ακόμα συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι  επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη. Το νέο Leaf προσφέρει επίσης διάφορες επιλογές σχεδιασμού, με συνολικά 10 διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος και επτά συνδυασμούς  διχρωμίας αυτοκινήτου / οροφής, γεγονός  που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του να το διαμορφώσουν με το δικό τους προσωπικό γούστο.

Βασισμένο στην απόδοση και αποτελεσματικότητα του μοντέλου των 40 kWh (το Leaf e+) προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια οδήγησης,  με αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η συμπαγής μπαταρία 62 kWh του μοντέλου είναι αποτελεσματική και ισχυρή, με αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 25% και αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης ενέργειας κατά 55%, δίνοντας στο e+ απόδοση ισχύος 217 ίππων και έως 385 km οδήγησης (σε μικτό κύκλο WLTP),  σε μία μόνο φόρτιση.

Μια νέα τεχνική συγκόλλησης με λέιζερ στις αρθρώσεις των κυψελών έχει μειώσει το μήκος της μονάδας, ενώ μια αλλαγή στον αριθμό των στρώσεων ελασματοποίησης της κυψέλης επιτρέπει στο ύψος της μονάδας να ταιριάξει με το σχήμα του οχήματος. Παράλληλα με την αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας, η μπαταρία διατηρεί παρόμοιο σχήμα και μέγεθος με τη μπαταρία των 40 kWh του Leaf, αφήνοντας αμετάβλητο τόσο τον εσωτερικό χώρο, όσο και τον εξωτερικό σχεδιασμό του.Βελτιωμένο, σε σχέση με το πρώτης γενιάς μοντέλο που λανσαρίστηκε το 2011, είναι και το σύστημα εσωτερικής θερμικής διαχείρισης, διασφαλίζοντας την βελτιστοποίηση της  απόδοσης από την ταχύ-φόρτιση, σε συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης.

Το Leafείναι επίσης εξοπλισμένο με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία, τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας. Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr