Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Honda και GM για προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Honda και GM για προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Συνεργασία Honda και GM για προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία Honda και GM, η οποία δημιουργήθηκε για την παγκόσμια παραγωγή, ηλεκτρικών οχημάτων. Η GM και η Honda θα αναπτύξουν προσιτά ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα σειρά Ηλεκτρικών μοντέλων αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027 ξεκινώντας από τη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον οι εταιρείες θα συνεργαστούν και στην παραγωγή μπαταριών.

 

Η General Motors και η Honda ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για την επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών, αναπτύσσοντας μια σειρά προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων που βασίζονται σε μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταρίας Ultium επόμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρείες συνεργάζονται για να μπουν στην παγκόσμια παραγωγή εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων από το 2027, συμπεριλαμβανομένων compact οχημάτων crossover. Η κατηγορία των συμπαγών crossover είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, με ετήσιους όγκους άνω των 13 εκατομμυρίων οχημάτων.

Αξιοποιώντας τις στρατηγικές τεχνολογίας, σχεδίασης των δύο εταιρειών, οι οποίες θα συνεργαστούν επίσης για την τυποποίηση του εξοπλισμού και της απόδοσης, ώστε να μειωθεί το κόστος. Η GM και η Honda θα συζητήσουν επίσης μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας για την τεχνολογία μπαταριών EV, για να μειώσουν περαιτέρω το κόστος της ηλεκτροκίνησης, να βελτιώσουν την απόδοση και να οδηγήσουν στη βιωσιμότητα των μελλοντικών οχημάτων.

Η GM εργάζεται ήδη για να επιταχύνει νέες τεχνολογίες όπως μπαταρίες λιθίου-μετάλλου, πυριτίου και στερεάς κατάστασης, μαζί με μεθόδους παραγωγής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για τη βελτίωση και την ενημέρωση των διαδικασιών κατασκευής κυψελών μπαταριών. Η Honda σημειώνει πρόοδο στην τεχνολογία μπαταριών της σε στερεά κατάσταση, την οποία η εταιρεία βλέπει ως το βασικό στοιχείο των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει δημιουργήσει μια μικρή γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία για μπαταρίες σε στερεά κατάσταση και σημειώνει περαιτέρω πρόοδο προς τη μαζική παραγωγή.

Advertisement

«Η GM και η Honda θα μοιραστούν τις καλύτερες στρατηγικές τεχνολογίας, σχεδίασης και κατασκευής μας για να προσφέρουν προσιτά και επιθυμητά EV σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αγορών μας στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Κίνα», δήλωσε η Mary Barra, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GM. «Η Honda έχει δεσμευτεί να επιτύχει τον στόχο μας για ουδετερότητα άνθρακα σε παγκόσμια βάση έως το 2050, ο οποίος απαιτεί μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων για να καταστεί δυνατή η ιδιοκτησία EV για τον μεγαλύτερο αριθμό πελατών», δήλωσε ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda.

Advertisement

Η GM και η Honda έχουν αναπτύξει μια στενή σχέση συνεργασίας εδώ και πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πολλών projects που επικεντρώνονται σε τεχνολογίες ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.

  • Το 2013, οι δύο εταιρείες άρχισαν να συνεργάζονται για τη συν-ανάπτυξη ενός συστήματος κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς και τεχνολογίες αποθήκευσης υδρογόνου.
  • Το 2018, η Honda εντάχθηκε στις προσπάθειες ανάπτυξης της μονάδας μπαταρίας EV της GM.
  • Το 2020, η GM και η Honda ανακοίνωσαν σχέδια για την κωδικοποίηση δύο ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του Honda Prologue, που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2024, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει το πρώτο EV SUV της Acura.

Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν συνεχή σχέση με την Cruise και εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη του Cruise Origin, ενός από τα πρώτα ειδικά αυτόνομα οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για οδήγηση χωρίς οδηγό και παράδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2023
Επίσημο: Το Honda Civic e:HEV για την Ευρώπη
General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla

Advertisement