Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το Honda Civic e:HEV για την Ευρώπη

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το Honda Civic e:HEV για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Επίσημο: Το Honda Civic e:HEV για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε και την ευρωπαϊκή εκδοχή της νέας γενιάς Civic που θα κυκλοφορήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο. Στην Ελλάδα αρχές 2023.

Advertisement
Advertisement

Τη νέα γενιά Civic την έχουμε γνωρίσει εδώ και μήνες και από το ντεμπούτο της για την βορειοαμερικανική αγορά. Τώρα, έφτασε η ώρα του Civic που θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους και έχοντας σημαντικές διαφορές, κυρίως ως προς το τι υπάρχει κάτω από το καπό.

Ήδη γνωρίζαμε πως το νέο Civic θα κυκλοφορήσει με πλήρως υβριδικές εκδόσεις με την Honda να έχει πλέον μία πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα. Την οποία βλέπουμε παρακάτω και μπορούμε να διακρίνουμε έως τα τέλη του 2023 το λανσάρισμα του Type R ή την plug-in έκδοση του νέου CR-V.

Advertisement
Advertisement

Για την ώρα επικεντρωνόμαστε στο Civic που σχεδιαστικά η 11η του γενιά διαφοροποιείται στα σημεία (μάσκα, προφυλακτήρες κ.α.) από την αμερικανική έκδοση. To μήκος είναι 4,549 μέτρα και είναι στα +31 χιλιοστά από το απερχόμενιο μοντέλο. Από την άλλη το ύψος υπολείπεται 20 χλστ. (1.415). Μία από τις σημαντικότερες διαφορές εντοπίζεται και στα λογότυπα e:HEV που σηματοδοτούν την ύπαρξη ενός φουλ υβριδικού συστήματος.

Το οποίο βασίζεται σε ένα δίλιτρο μοτέρ (κύκλου Atkinson με βαθμός απόδοσης στο 41%) που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και προσφέρει μέγιστη ισχύ 184 ίππων και ροπή 315 Nm. Πρόκειται για παρόμοιο υβριδικό σύστημα με του CR-V που έχει βελτιωθεί στα σημεία με νέα μονάδα διαχείρησης PCU για τις τρείς καταστάσεις λειτουργίας (EV, Hybrid, Engine).

Advertisement

Σύμφωνα με την Honda το νέο Civic συνδυάζει επιδόσεις που καλύπτουν τους πιο απαιτητικούς (τελική 180 χλμ./ώρα) με την βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου. Εδώ η Honda ανακοινώνει επίσημα λιγότερα από 5 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή κάτω από τα 110 γρ. CO2/χλμ..

Advertisement

Όσο για το εσωτερικό αυτό είναι πανομοιότυπο του Civic που έχουμε ήδη δει και ξεχωρίζει από την μίνιμαλ όψη του ταμπλό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2” και την όμορφη πολύ-λειτουργική οθόνη αφής έως 9,0”. Από εκεί και πέρα ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τέσσσερα προγράμματα κίνησης (τα Eco, Normal, Sport και Individual).

Advertisement

To μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 35 χιλιοστά προμηνύωντας ακόμη πιο άνετους χώρους για τους επιβάτες με εκείνον για τις αποσκευές να παραμένει στα 420 λίτρα. Από πλευράς εξοπλισμού θα υπάρχουν όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και άνεσης του Honda Sensing και φυσικά όλες οι δυνατότητες συνδεσιμότητας σε Apple CarPlay και Android Auto.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα κάνει ρεκόρ το Honda Civic Type R (+video)
Το νέο Honda Civic Type R δοκιμάζεται στη Suzuka (video)
Πρώτες επίσημες εικόνες για το νέο Honda Civic Type R