Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Bridgestone EMIA με τον όμιλο EVBox

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεργασία Bridgestone EMIA με τον όμιλο EVBox

ΝΕΑ

Συνεργασία Bridgestone EMIA με τον όμιλο EVBox

ΝΕΑ

Σε συνεργασία με τον Όμιλο EVBox, η Bridgestone EMIA (Bridgestone) θα εγκαταστήσει έως και 3.500 νέες θέσεις φόρτισης στο Ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής και υπηρεσιών της, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Advertisement
Advertisement

Οι Ευρωπαίοι οδηγοί και στόλοι Ηλεκτρικών Οχημάτων θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες θέσεις φόρτισης της Bridgestone αλλά και σε ένα δημόσιο δίκτυο με πάνω από 130.000 σταθμούς φόρτισης.

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στα ελαστικά και το καουτσούκ που παρέχει λύσεις για ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα, και η EVBox, κορυφαίος πάροχος λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV), ανακοινώνουν σήμερα μια νέα, μακροπρόθεσμη συνεργασία.

Αυτή αφορά την επέκταση των υποδομών φόρτισης της Ευρώπης και την εγκατάσταση έως 3.500 νέων σταθμών φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης της Bridgestone. Περιλαμβάνει επίσης κορυφαία δίκτυα όπως το Speedy και το First Stop.

Advertisement
Advertisement

Το πενταετές αυτό σχέδιο, είναι το πλέον πρόσφατο στα πλαίσια στήριξης, που παρέχει η Bridgestone ως προς την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, ως μέρος της δέσμευσής της να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας.

Θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και την Ιταλία και θα επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement

Το νέο σχέδιο

Το νέο δίκτυο φόρτισης της Bridgestone θα αποτελείται από κανονικούς και γρήγορους σταθμούς φόρτισης εγκατεστημένους σε στρατηγικές τοποθεσίες και θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο ιδιωτικών όσο και οχημάτων στόλου.

Advertisement

Πως θα εφαρμοστεί;

Θύρες γρήγορης φόρτισης θα εγκατασταθούν σε διαδρομές με υψηλή κίνηση για γρήγορη φόρτιση όσων μετακινούνται. Η συνεργασία θα διευκολυνθεί μέσω του συνεργάτη της EVBox, TSG – φροντίζοντας για τη σύναψη συμβάσεων και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης.

Η μοναδικότητα της εφαρμογής

Advertisement

Χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Bridgestone και της EVBox, οι οδηγοί και οι στόλοι Η.Ο θα έχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης. Αυτό αποτελείται από ένα δημόσιο δίκτυο φόρτισης με πάνω από 130.000 σταθμούς φόρτισης και 3.500 νέους, μέσω μιας μοναδικής λύσης: Μιας ειδικής κάρτας ή μίας εφαρμογής για κινητά, μέσω του λογισμικού διαχείρισης φόρτισης της EVBox.

Παρέχοντας πρόσβαση σε όλες αυτούς του σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, η εφαρμογή (ή η κάρτα) προσφέρει επιπλέον ευκολία και αποτελεσματικότητα στους χρήστες της, μέσω μίας κεντρικής πλατφόρμας πληρωμών και τιμολόγησης, παρέχοντας δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες επαναφόρτισης, πράγμα το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες της να ταξιδέψουν από τη Σεβίλλη στο Ελσίνκι χρησιμοποιώντας την ίδια λύση.

Μέσω της συνεργασίας με την EVBox, το δίκτυο λιανικής πώλησης της Bridgestone θα προσφέρει επίσης στους οδηγούς Ηλεκτρικών Οχημάτων τη δυνατότητα να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν στο σπίτι τους σταθμούς φόρτισης, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΗΟ, ως περισσότερο βιώσιμη επιλογή κινητικότητας.

Επενδύσεις για την στήριξη της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη

Η Bridgestone βλέπει τα ηλεκτρικά οχήματα ως μια τεράστια ευκαιρία να επιτύχει τη φιλοδοξία της για ουδέτερο άνθρακα έως το 2050 και να καταστήσει την κινητικότητα πιο βιώσιμη για το περιβάλλον, ιδίως με το 20% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2025 να αναμένεται να είναι ηλεκτρικά.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να υλοποιηθεί ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον: Η ετήσια έρευνα της Bridgestone σχετικά με την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη διαπίστωσε ότι, από τους ερωτηθέντες που δεν σκέφτονται να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα, το 50 % ανέφερε ως αιτία, την ανεπαρκή υποδομή φόρτισης.

Αυτή η πρόκληση υποστηρίζεται από το πακέτο της ΕΕ «Fit for 55», το οποίο απαιτεί από τα κράτη μέλη να επεκτείνουν τη δυνατότητα φόρτισης αναλογικά με τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων και να εγκαθιστούν σημεία φόρτισης και ανεφοδιασμού ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος κινητικότητας, η Bridgestone συνεργάζεται επίσης με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και αναπτύσσει ένα δίκτυο λιανικής πώλησης και εξυπηρέτησης που είναι έτοιμο.

Θα προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης ηλεκτρικών οχημάτων και ελαστικών, φόρτισης ΗΟ και κινητών service για ηλεκτρικά οχήματα όλα κάτω από μια αιγίδα

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Bridgestone και της EVBox, ο Christophe de Valroger, VP Retail Operations, στην Bridgestone EMIA, είπε: «Η Bridgestone έχει δεσμευτεί να συμβάλει στην υλοποίηση του ηλεκτρικού μέλλοντος, συνεργαζόμενη με κορυφαίους κατασκευαστές ΗΟ με την ανάπτυξη ελαστικών υψηλής ποιότητας και βιώσιμων τεχνολογιών που πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των ΗΟ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Bridgestone Europe απέκτησε την Tomtom Telematics
Tεχνολογία ENLITEN από την Bridgestone
Mε ελαστικά Bridgestone η νέα Lamborghini Huracan STO