Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το νέο Honda Civic Type R (+video)

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη γεύση από το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Παραμένοντας «ντυμένο» με το γνώριμο καμουφλάζ του, το hatchback υψηλών επιδόσεων διατηρεί τα χαρακτηριστικά του στάνταρ μοντέλου, με έναν πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

 

Το πρωτότυπο Honda Civic Type R του 2023 έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, με ένα video teaser από την πίστα της Suzuka

 

Advertisement
Advertisement

Η Honda μένει διστακτική για τις λεπτομέρειες, του αυτοκινήτου αλλά μπορούμε να δούμε ένα έντονο (σε σχήμα) μπροστινό προφυλακτήρα και κάθετες εισαγωγές αέρα. Επιπλέον, οι σχεδιαστές άλλαξαν τη μάσκα (της έδωσαν σχήμα κυψέλης) και πρόσθεσαν και μια αεροτομή οροφής. Τα παραπάνω συνδυάζονται με πιο σπορ πλαϊνές ποδιές και τροχούς ελαφρού κράματος, οι οποίοι… κρύβουν το σύστημα πέδησης της Brembo με κόκκινες δαγκάνες.

Το πίσω κομμάτι συνεχίζει να είναι η πιο σπορ πλευρά του Civic Type R, καθώς το μοντέλο υψηλών επιδόσεων διακρίνεται από την μεγάλη αεροτομή και την τριπλή εξάτμιση που είναι τοποθετημένη στο κέντρο. Μπορούμε επίσης να δούμε τους αεραγωγούς στο προφυλακτήρα και έναν σχετικά μικρό διαχύτη.

Advertisement

Αν και το teaser βίντεο δεν δείχνει πολλά από το εσωτερικό, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους τιμόνι με επένδυση αλκαντάρα και ψηφιακό πίνακα οργάνων. To τιμόνι δεν είναι η μόνη ιδιαιτερότητα, καθώς το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με σπορ καθίσματα που φέρουν το σήμα Type R στα προσκέφαλα. Άλλες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες είναι: Οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας, οι κόκκινες ραφές αντίθεσης και το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με μεταλλικό επιλογέα ταχυτήτων. Η υπόλοιπη καμπίνα θα είναι ίδια με αυτή του προηγούμενου μοντέλου, με ένα σύστημα ψυχαγωγίας 9 ιντσών.

Advertisement

Το μεγαλύτερο ερώτημα παραμένει στο τι υπάρχει κάτω από το καπό. Η Honda λέει, πως το μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα 2,0 λίτρων που απέδιδε 310 ίππους και 400 Nm ροπής από το παλιό μοντέλο. Η νέα απόδοση του κινητήρα παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, αλλά η Honda στο teaser της αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα είναι το «Civic Type R με τις καλύτερες επιδόσεις ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Civic Type R με 310 ίππους!
Δείτε από κοντά το νέο Type R στο Νίρμπουργκρινγκ!
Οδηγούμε στη Σλοβακία το νέο Type-R

Advertisement