Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συλλεκτική η τελευταία Jaguar F-Type ZP Edition

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συλλεκτική η τελευταία Jaguar F-Type ZP Edition

ΝΕΑ

Συλλεκτική η τελευταία Jaguar F-Type ZP Edition

ΝΕΑ

Η Jaguar ετοιμάζει το κύκνειο άσμα της F-Type με την έκδοση ZP σε περιορισμένο αριθμό.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της να εγκαταλείψει οριστικά τους θερμικούς κινητήρες και να στραφεί άμεσα στην ηλεκτροκίνηση. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα πέσουν «θύμα» αυτής της στρατηγικής είναι η F-Type η οποία από το 2025 δεν θα υπάρχει σε έκδοση με κινητήρα βενζίνης.

Για να τιμήσει την ιστορία και τη σημαντικότητα του μοντέλου η Jaguar προχωράει στην κατασκευή μιας ειδικής έκδοσης ZP του μοντέλου. Η Jaguar F-Type ZP Edition θα είναι διαθέσιμη σε κουπέ και κάμπριο εκδόσεις, ενώ μόλις 150 μοντέλα θα κατασκευαστούν.

Αυτόματα λοιπόν το μοντέλο αποκτά έναν χαρακτήρα συλλεκτικού όχι μόνο για τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής του, αλλά και για το γεγονός ότι θα είναι το τελευταίο που θα παραχθεί με θερμικό κινητήρα από την Jaguar.

Advertisement
Advertisement

Η F-Type ZP Edition θα είναι διαθέσιμη σε μπλε (Oulton Blue Gloss) και γκρι ( Crystal Grey Gloss) χρωματισμό με πολλές αισθητικές λεπτομέρειες να ενισχύουν τη μοναδικότητα του μοντέλου. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν δύο επιλογές με κόκκινο και μπλε δέρμα, ενώ μαύρες πινελιές θα υπάρχουν σε διάφορα σημείο όπως στα καλύμματα των καθρεπτών και στις δαγκάνες των φρένων. Οι τροχοί της Jaguar επίσης θα είναι μοναδικοί 20 ιντσών Black Diamond.

Advertisement

Το πανέμορφο βρετανικό αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με έναν V8 κινητήρα 5.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Συνοδεύεται από ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η Jaguar E-Type είναι μοναδική, το ίδιο και η τιμή της (+video)
Τι φέρνει το μέλλον των ηλεκτρικών της Jaguar;
Jaguar F-Type Convertible: Ο αυτοκινητικός «μύθος» που προκαλεί τις αισθήσεις