Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στην πόλη

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στην πόλη

ΝΕΑ

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στην πόλη

ΝΕΑ

Το VStrom Hellas Club σε συνεργασία με τη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας (Riding School), πραγματοποίησαν σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στην πλούσια θεματολογία του σεμιναρίου δόθηκε μεγάλη έμφαση και στους τρόπους διαχείρισης επικίνδυνων καταστάσεων, όπως όταν  ο οδηγός της μοτοσικλέτας καλείται να αντιμετωπίσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σε λίγα διαθέσιμα μέτρα μια δύσκολη κατάσταση και πώς να προβλέπει τους κινδύνους.

Το «Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης στην Πόλη» περιελάμβανε  ενότητες όπως κίνηση σε πυκνή κυκλοφορία, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, κώδικες ασφάλειας,  πιθανότερες αιτίες πρόκλησης ατυχήματος, απόσπαση προσοχής κατά τη διάρκεια της οδήγησης, οδήγηση σε ολισθηρό οδόστρωμα υπό συνθήκες βροχής, «παγίδες» στους δρόμους, οδήγηση με συνεπιβάτη.

Advertisement
Advertisement

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκτός από τα μέλη του Vstrom Hellas Club και τα φιλικά σωματεία Varadero Club Hellas, TDM Hellas, Varadero Forum καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι της Λέσχης.

Από την πλευρά μας, έχουμε δύο πράγματα να σημειώσουμε. Από τη μία, πόσο σημαντικές είναι πρωτοβουλίες σαν αυτή, που μακάρι να συνεχιστούν. Από την άλλη, όσο κοινότοπο κι αν είναι, πρέπει να το υπενθυμίζουμε κάθε φορά καθώς δυστυχώς είναι πολλοί οι μοτοσυκλετιστές που επιμένουν να το αγνοούν επιδεικτικά, είναι ποτέ να μην ανεβαίνουν στη μοτοσυκλέτα τους χωρίς κράνος.